Omvänt.

Jag har typ vänt på dygnet - inte braaa! Klockan är fem över elva och jag är inte ens trött - INTE bra! Jag sover till nio-tio på mornarna - IIINNNTTEEE BRRRAAAA! =/ *suck*.
MEN! Jag ska ändra på det. Tidiga kvällar och tidiga mornar, det är så jag vill ha det. Det finns inget skönare än att stiga upp en tidig morgon (och ha sovit en massa timmar förstår, så man är utvilad) och känna att man har heeela dagen framför sig! 

Anywho (koppar Linda), så var ju svärföräldrarna här på lite fika och hjälpte oss sätta upp adventljusstakarna. Det visade sig vara värsta projektet med sladdar, byta av kontakter och trix och fix. Men resultatet blev supermys

Nu ska jag hoppa på älskling som ligger i soffan och kollar sport!!


God natt

Santa rock my way

Jag har bakat kladdkaka och chokladbolla! MUMMA! I löööve chocholate ♥
Anders föräldrar kommer på besök ikväll och då ska det bjudas på hembakat.
Men nu en dusch och sen fixa håret.

BTW, jag köpte en ascool tisha idag! Den är mörkgrå med en tomte och texten 'Santa rock my way. I belive in Santa!' =) hehe jag lägger upp en bild sen så får ni se.

Peace,

Dystra november.

Har lidit av en liten förkylning de senste dagarna - inte roligt! Men träning har det blivit ändå.
Igår på träningen hände en liten olycka dessvärre. Vi tränade block och "A" med centrarna och när Kerri skulle blocka Frejas "A" så landade hon knasigt och vrickade foten. Det såg läskigt ut och jag hoppas att det inte är någon större fara, att hon är på benen snart =) Tur att vi är lediga i helgen då!! Hehe appropå det, under matchen mot RIG i lördags så bröt våran libero Rebecca tummen(!) Hon visste inte att den var bruten och spelade hela matchen men sen när hon kollade upp den hos läkaren så visade sig det att den var lite bruten =/ Men hon är tuff, och kommer redan nästa vecka börja träna igen.. Vi är allt några tappra själar i vårat lag <3 Som sagt, tur att det är en spelledig helg nu!

Och på lördag så ska Caroline, Freja, Kerri och Yvonne från laget hem till mig på middag. Det ska bli trevligt =)


Här är de supercoola matchbilderna.

 


Foto: Åke Andersson
www.volleyboll.nu







Stor upplaga i Norran.

Strålkastaren fortsätter att lysa på oss =) I dagens tidning Norra Västerbottan, här uppe kallad Norran, så var det en stoooor bild på oss i mitt-uppsalget!! Det var även en artikel med rubriken Norsjös segervapen, om mig och Kerri - vi blev intervjuade efter matchen =), så det var riktigt kul att läsa!
En annan grej som stärkte mitt självförtroende var att i det här uppslaget stod det att
"3 anledning till att Norsjö vann det så viktiga tredje setet:
...2) Vid ställningen 10-10 slog Josephine Tegenfalk tre fina servar som gav Norsjö ledningen med 13-10. Det gav tillbaka självförtroendet till hela laget..."

Matchbilder kommer snart...


Mycket media nu.

Det är ju för härligt det här. Det är inte ofta volleyboll syns i media men vi, Norsjö volleyboll, får iaf en strålkastare mot oss och det tackar vi för =)
Kolla in det här klippet från SVT Västerbottensnytt från gårdagens match =D I LIKE!!

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33919&a=1322704&lid=puff_1322757&lpos=rubrik




På väg framåt.

Vi vann matchen idag och såhär skriver norran på sin hemsida:


"Vinst för Norsjö mot Falköping

Norsjö Volley vann med 3-1 i set mot RIG Falköping på hemmaplan.

Det blev tre fina poäng för Norsjös volleyboll-tjejer inför en fullsatt Norsjö Arena. De två dominerade spelarna på plan var passaren Josephine Tegenfalk och centern Carrie Beck som gjorde sin bästa match i Norsjö någonsin."


Det var en rolig match att spela och vi gjorde en snygg upphämtning efter andra set som vi förlorade.
Det bästa var att Anders, hans föräldrar, Tobias, Nils och Petra var och hejjade =) Det värmer om hjärtat att ha nära och kära som stöd! <3


NrNorsjöPoängServeBlockAnfall1234
5 Carrie Beck 180216Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
8 Miyuki Kuroiwa 131111Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
7 Freja Morén 7313Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
3 Sara Lindahl 6105Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
9 Josephine Tegenfalk 5401Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
4 Yvonne Lindahl 3003Starting line-upStarting line-up
2 Caroline Nordén 2002Starting line-upStarting line-up
12 Evelina Hedman 0000
1 Petra Andersson 0000
LRebecca Gustavsson 0000
13 Sofie Persson 0000



en cool grej och en cool tjej.

Imorgon kommer Sportspegeln till oss på träningen för att göra ett reportage om oss. De kommer även filma våran match på lördag mot Falköping. Vi ska vara med i deras söndagsspecial. Alltså, hur coolt är inte det? =)
Berättar mer sen. Natti natti  <3


Men jlfkajflhalhaklje.

Såklart! Den klänning jag har tänkt på ett tag att jag vill ha på nyår, som jag idag bestämde mig för att beställa hem är sluuuut! =( Det finns bara storlek 40! Och det tänker jag ju inte ha... Attans rabbarber, vad gör jag nu då. Har ingen outfith till varken jul, juldagen och nu inte till nyår... Tråkigt.

jagharjulshoppatsom***

Asså ÄLSKA julen. Stämningen. Friden. Känslan. Myset. Glöggen. TOMTEN.
Jag och Johanna började dagen med att skjussa våra käraste till Kopparhallen, då de hade bortamatch. Sen tog vi en stor sväng om till Solbacken, 'södra sidan' och in till schtaaan.
Vi var på Rusta, ÖB, Shape, ICA Maxi, Coop, Jysk , Åhléns.... och bara tooookshoppa! Det var kul =)
Massa julkulor, adventsstjärnor, julbelysning, you name it! Man får sån bra känsla i sig när det närmar sig jul, iaf jag - LYCKA! =)
A gav mig fria tyglar också, vilket är superbra. Jag är ju väldigt bra på att vela. Och jag tar verkligen min tid innan jag kan bestämma mig för vad jag ska köpa. Det ska spekuleras, jämföras med annat, vad ska vi ha, hur ska det se ut, vad får det kosta, vilket är bäst, vart ska vi ha det hemma.. ja du förstår, det tar tid! Men tillslut tror jag det blir eller det blev faktiskt bra =)

Det är så mysigt med alla små pynt, belysning och stjärnor.

Nästa vecka ska jag och Johanna ut till skogen och plocka granris för att dekorera balkongen. Det kommer bli jättefint tror jag.
 

Hemma i Vallentuna

Det var ju några dagar sen jag var hemma och spelade mot Elverket så det är svårt att återberätta nu när känslorna inte är "färska". Men det jag kan säga iaf var att det var en enormt annorlunda känsla att komma hem. Allt var sig likt =)
När spikern presenterade mig så kände jag värmen från puplikens starka applåder och jubel. Det var en kraftig känsla och jag blev enormt berörd.. Töntigt kanske men det kändes varmt om hjärtat att se mamma, pappa, Jocke, Richard, Linda, Anna-Lena, Susanne, Håkan, Mats, Tomas och vännerna på läktaren <3
Känslan att komma in i Tellushallen, där jag växt upp och slitit i alla år, där jag har kämpat för så mkt, tränat, svättats, gråtit, skrattat, ja du förstår.. det var en obeskrivlig känsla. Lite skrämmande var det men så fort matchen började så kände jag mig verkligen hemma! En trygghet.
Jag fick så många fina kommentarer - tack för det allihoppa, det berör mitt hjärta!

Många känslor kom fram och en stor hemlängtan satte sig på bröstet när jag satte mig på planet hem till Ske-å.


Bloggtorka.

Men jag kommer skriva om söndagens match hemma i Vallentuna mot mitt gamla lag, moderklubben, Elverket =)
Snart snart snart...

Update: Lördagens match mot Lindesberg.

Men jaaaa va skönt det var att utklassa Lindesberg! De hade inte en chans, det var chanslösa mot oss =) Vi ägde, ja vi var så jävla bra. Bästa matchen hittills, ingen tvekan!!
Vi avgjorde många bollar, spelade taktiskt och höll uppe speeden under och mellan bollarna. Första set var relativt jämnt men det var inte de som var bra utan vi gjorde misstagen men vi kom in i matchen mer och mer och gav inte bort något. Varje set blev bara en förbättring och inte för att Lindersberg föll utan för att vi tog kliv uppåt.
Jag tycker att jag hade mer att ge under matchen, jag fick inte riktigt ut det, men spelade bra ändå. Höll bra nivå. Men det viktigaste var att vi spelade riktigt bra som lag. Vi tillsammans gjorde ett bra jobb, vi slet för varandra och gjorde det lätt för varandra att spela. Jag fick bra framspel som gjorde det lätt att lura Lindesbergs centerspelare och som gjorde det lätt att leverera bra pass till mina spikers. De gjorde ett jättebra jobb och snygga anfall - varierat och hårt! I like it =)
Servarna kan vi bli lite vassare på men denna match hade vi lagom press och missade inte sååå mkt serve.

Matchens lirare blev Miyuki med 13 poäng!

8 Miyuki Kuroiwa 131012Starting line-upStarting line-upStarting line-up
3 Sara Lindahl 9126Starting line-upStarting line-upStarting line-up
7 Freja Morén 9126Starting line-upStarting line-upStarting line-up
2 Caroline Nordén 8116Starting line-upStarting line-upStarting line-up
5 Carrie Beck 6024Starting line-upStarting line-upStarting line-up
9 Josephine Tegenfalk 1001Starting line-upStarting line-upStarting line-up
12 Evelina Hedman 0000
4 Yvonne Lindahl 0000Substitute
LRebecca Gustavsson 0000
13 Sofie Persson 0000


I like it.

Underbara norrland har bjudit på snö idag! Det får gärna komma mer =)


Upplevelse utöver det vanliga.

Jag och min nyfunna vän Johanna tog oss en lunchare på stan idag och det blev inte vilken lunch som helst... det blev sushi! Och jag har aldrig testat det tidigare så jag var ju riktigt spänd av förväntan. Men det var faktiskt gott. Hon berättade att andra som testat det för första gången inte brukar gilla det utan att det tar några gånger innan. Men jag är ju ett big fan av lax, speciellt gravad, så det här var ingen fara taket alls.

Efter lunchen tog vi oss en runda på stan och lät oss inspireras av de olika butikerna och det julpynt de hade att erbjuda.
Jag ska göra julfint här hos mig och A, när det börjar bli dags, det är ju fortfarande liiiite tidigt med julpynt. Eftersom det är min och A's första jul tillsammans som sambos så vill jag göra det lite speciellt - hemtrevligt, mysigt, juligt och med en gran!

Det riktigt kliar i fingrarna på mig, jag vill fixa nu!
Första advent, du är så välkommen så!


Lite mer från lördagens möte.

Ett artikel från hemsidan:
"Skåningarna var helt enkelt ett par steg bättre än norrlänningarna på de allra flesta punkter. Lagen följdes poängmässigt åt fram till första tekniska time-outen i första set, men sedan var det EVS för hela slanten. Med vassa servar lyckades de hålla Norsjö borta från riktigt heta avslutsmöjligheter. Först i tredje set fick Norsjö ordning på sin servemottagning och kunde således också spela en mer rejäl volleyboll, och det bjöds stundtals på riktigt bra spel från båda sidor.
-Engelholm är bättre än oss i alla moment i matchen, men vi rycker upp oss i tredje set och vi känner definitivt att vi har höjt både vår lägsta- och högstanivå markant jämfört med tidigare, säger NVK:s tränare Anders Ingelsson. -Framförallt märks det att EVS är väldigt stabila och effektiva i det s.k. transitionspelet, alltså där man vänder försvar till anfall.

För vår egen del gäller det att jobba vidare på den mentala biten, vi blir lite tveksamma i vissa moment, och det har man inte råd med på den här nivån, fortsätter Ingelsson.

Poängbäst i matchen var Ewa Kalinowska i EVS med sina 10 poäng och i hemmalaget stod Sara Lindahl för 5 poäng. Anders Ingelsson vill också framhäva Caroline Nordén, som för andra matchen i rad står för en riktigt stabil insats.

Norsjö- Engelholm 0-3 (13-25, 12-25, 18-25)

Publik: 457

/Olov Larsson, NVK Nyheter "




Och här är lite bilder:

En idol, helt klart. Lina är grym!

Yvonne spränger sig igenom deras block.

Publiken. Ser ni Anders och hans pappa ;)
 
Yvonne spelar bagger.                                  Ciss till Freja =)

Kalinowska fick jag aldrig chans att blocka men Slodnik stoppade man upp några gånger ;)

"Koppla senare" Becka ;)

Håll min hand jag släpper inte taget.

                                                                                                      



Vi är ett sjuhöjdans bra team.

10 kilo.

Var på gymmet idag och körde dagen träningsprogram. Det kändes lite tungt, och det kan man ju förstå eftersom jag tränade igår, match i lördags, två träningspass i fredags OCH vinterkräksjukan onsdag-torsdag.. MEN att jag skulle tappa sååå mycket efter en vinterkräksjuka det trodde jag inte. 
Jag har tillexempel tappat 10 kilo i bänk! Inte bra, men min kropp har ju tagit lite stryk efter att jag varit sjuk och kört ganska hårt med volleybollen precis efter.. Men jag tror jag snabbt är tillbaka igen på samma vikter som jag körde på innan. =)


De tog tre raka.

Det var en riktigt rolig match att spela, bra motstånd är alltid roligt, men vi fick ingen ordning på spelet och Engelholm kunde därmed ta hem tre raka i lördags.
Det som brast mest i vårat spel var servemottagningen. Men vi gjorde ett bra jobb ändå! Vi gav aldrig upp, vi kämpade och slet och stundtals så gav vi Engelholm bra motstånd. Det var när servemottagningen satt som vi kände oss självsäkra, det var lätt att lira bra bollar till spikerna och vi gjorde det svårt för de att ta våra anfall.
Jag vet att vi kan spela såååå mycket bättre än vad vi gjorde under den här matchen och nästa helgs bortamatcher mot Lindesberg och Elverket så ska vi visa det!! =)

Vi lärde oss mycket av den här matchen och vi är alla supertaggade inför veckans träning, vi ska svetsa och nöta och fixa och dona för att bygga på vårat spel. Det märktes redan igår på träningen, vi höjde våran nivå - rejält!! =)
Let's go!

Here I come!

Yes, jag känner mig mycket bättre. Kvällens träning kändes bra, vi är laddade inför imorgon och jag har inte gjort annat än ätit hela dagen för att fylla på mitt tomma matförråd så jag är på benen igen. Thank god!
Man har ju inte explosiviteten i musklerna men det känns ändå bra, relativt återställd. Inte hundra men nittifem ;)

Nu ska jag äta lite till så jag är fit for fight imorgon!
God natt =)

vinterkräk

och mensvärk - vilken kombination!
Jag har spytt, svättats, darrat, spytt, knappt sovit, spytt och varit helt utmattad. INTE ROLIGT! Det enda positiva jag kan komma på är att jag fick se Make me a supermodel och Greys Anatomy som jag vanligtvis missar då jag tränar de tiderna =)
Men men, jag har nu återhämtat mig relativt. Har ingen energi eller näring i kroppen så jag försöker äta lite grann hela tiden för att fylla på igen. Vi har ju match på lördag!! VILL INTE MISSA! Så jag gör allt jag kan för att komma tillbaka så snabbt som möjligt.....

Liten update.

Helgen har varit kanonbra! Träning fredag kväll, träning lördag morgon, middag hos A's föräldrar på kvällen och sedan singstar med vännerna. Söndagen var en slappdag sen träning på kvällen och Spiderman 3 framför soffan med lysmelk och chirre =) Myyyys!

Gårdagen innehöll storstädning på förmiddagen och nytt träningsprogram i gymet på eftermiddagen.
 
Idag har jag bara jobbat på med Better Business och ska om någon timma åka till Norsjö för att återigen träna =) Jag är supertaggad inför helgens möte. Vi spelar mot Engelholm som kommer och gästar oss i våran hall, ska bli spännande. Hoppas det kommer lika många som förra gången och kollar, det vill säga över 520 pers!! =D


Ha en bra dag!

Välkommen till min blogg.