Dagens bästa!


Vi hade test idag på träningen.
2 km.
Och jag sprang 30 sekunder fortare än sist.
Bra ökning.
Woohoo =)


Träningsläger

Hemma från träningslägret i Arvidsjaur. Pjuuuh! Det har varit intensivt minsann. Äta, teori, träning, äta, teori, träning, äta, teori... Men mycket har vi fått ut av den här helgen. Vi har lärt oss mycket om kost, satt individuella och lagmässiga mål, blivit en gnutta bättre tekniskt och jobbat på lagandan! Det har varit roligt och tyvärr lite olycksamt - Petra bröt typ nämligen fingret när vi tränade block. Hennes finger stod åt helt fel håll och i ren panik så drog hon tillbaka det själv (!) Gaah =/ Så hon for till sjukan med Olov och röntgade. Det visades sig att hon hade fått en spricka i fuckyou-fingret. En röntgenbild läggs upp sen =)

Fixa och trixa

Jag har, som ni kanske förstår, tillbringat mycket tid framför spegeln.. men inte för att jag är fåfäng (?) utan för att jag inte riktigt har varit hundra på min hårfärg trots allt.. jag tycker att det skimra lite rött igenom i vissa ljus. Stuntals är jag supernöjd och sen så tycks jag se att det är lite rödaktigt... så jag gick tillbaka till Elin på Clive Russel. Hon trodde att jag skulle tycka att min hårfärg blev för "kall" men hon gav mig iaf en sån här fast i en annan ton... 



Den ska tydligen få bort det rödaktiga i hårbotten.. Har i detta nu så jag är spänd på resultatet...
10 minuter kvar till jag ska sköja ut det... =)





Hehe jag såg den här

 

på goldwells hemsida
"Det är ingen slump att många kändisar såsom Cameron Diaz och Carolina Gynning färgar sitt hår glänsande brunt. Att vara brunett är en trend som håller i sig och det är ingen nyhet att brunetter ställer extra höga krav på sitt hår".
Så sant så sant =)

Förgyll min dag!


Sen träning igår så det blev inte sängen förens halv ett.. detta resulterade i en lång sovmorgon =)

Dagens aktivitet är storhandling!! Självscanning på ICA Maxi =) Woohooo

Så här ser jag ut numera =)

Det är ju en stor förändring men jag tycker om det. Det är höstigt och varmt! =)

           


Brownie

Gaaaaah! Jag är brunett nu!! Haha det är ju sjukt ovant att se sig själv.. när jag går förbi spegeln så ba Aah vem? aha jag!

Nu ska vi till hockeyarenan och kolla när Skellefteå AIK spelar mot Linköping!

Uppdaterar med bild med nya jag som brunett imorgon =)

Step it up

Ny hårfärg imorgon - detta innebär inte bara en förändring huvudet utan också i huvudet. Det kanske låter lite töntigt men då får det göra det =). Alltså imorgon ska jag ändra på några småsaker, det är fasen dags att step it up lite! Och jag ser mitt hårfärgsbyte som en bra start, ett ypperligt tillfälle att "börja på en ny kula" så man inte skjuter fram på't. Jag fick nämligen en liten tankeställare ikväll (tack Anders) och det är de små sakerna som gör det hela.
Jag menar, tillexempel så ska jag bestämma mig för att inte äta onyttigt - alltså äta så nyttigt det går i den mån jag kan och att ibland (betona ibland) äta gott som exempelvis choklad. Det har blivit lite mycket av det goda.. =)

Det är svårt att byta vanor men jag ser detta som en utmaning. Jag har gjort det förut, ätit mycket nyttigt och knappt något godis, så jag vet att jag kan. Och jag vet att jag mådde så sjukt bra, jag var hur pigg som helst, hade mycket energi och kunde träna så mycket bättre! 
Det gäller bara att påminna sig ofta och att bara köra på för tillslut är det som en peace of cake.
Bort med de gamla vanorna och in med de nya! =)


Lyckligavi.se

Vad är lycka?
Är det att bli rik? Är det en lysande karriär? Är det att ha den snyggaste partnern? Att känna de rätta människorna? Att vara smal sm ett modeideal? Att bestämma över andra? Att ha stora bröst? Att kunna köpa precis vad man vill?
Eller är det något annat?

För mig är volleyboll lycka - en boll, laget och känslan av seger. Det ger mig självförtroende och gemenskap.

Hur blir jag lycklig? En sak som får mig att känna lycka är att leva i nuet. Att inte bekymra sig om framtiden och att inte gnaga på saker som redan har varit. En annan sak är de små gesterna mot andra människor. Säga hej till en helt främmande människa och se hur de drar på smilbandet. Att hålla upp dörren till någon, kramas, ge komplimanger, hjälpa.
Jag hörde på nyhetsmorgon imorse att det var en tjej som alltid besällde två kaffe - en som hon tog med sig och den andra bad hon personalen ge till nästa kund som kom! Då kände hon en gnutta lycka.


Vad är lycka för dig? Skriv gärna och dela med dig! =)

Det är så vackert.

Liten uppdatering från igår: Vi var hemma hos oss med några kompisar och spelade spel. Eller egentligen så bestämde vi oss för att bara vara några stycken och spela lite spel, bara ta det lugnt. Men det slutade med att det var 16 pers hos oss, lite öl för grabbarna och en spelomgång "Pratmakarna". Riktigt roligt spel och en rolig kväll förstås =)
Halv ett gick alla och då kunde vi gå och knyta oss.

Idag: Tog en liten sovmorgon och gasch vilket bra väder det har varit hela dagen! Lagom kallt, solen har skinit, löven har bytt färg och vissa har ramlat ner på marken. I love hösten! Det är så vackert.
Lunch hos Anders mormor. Hon bjöd på en jättegod fläskfilégryta med ris och sen självklart en massa fika!
Vi tog en cykeltur förbi två vänner som precis fått barn, så var in där och hälsade på den lilla bebben.

Nu väntar jag på att potatisen ska koka klart så ska jag äta den med gravadlax och avocado till :) Min favvorätt!
Sen ska jag och Anders bege oss till Johanna och Anton på födelsedagsfika. GRATTIS Johanna!!

Får se om det blir en bio ikväll eller om det blir lite bowling. Vi har inte riktigt bestämt oss än men nåt ska vi göra iaf. Tidig kväll hur som helst, Anders har seriepremiär imorgon och gissa vem som ska stå i högsta hugg och hejja!? [Joråsatt] Bara jag ba =)

So long..

in genom näsan och ut genom munnen

Jag känner mig stressad.. Har gjort det ett tag nu på senaste tiden.. Vet inte varför, jag har ju inte mycket att stå i direkt. Men jag känner att jag inte har någon ro i kroppen. Kanske är det för allting jag vill göra. 1.Körkortet, 2.jobba, 3.träna mer, 4.äta nyttigt, 5.morgonpromenera, 6.träna mer, 7.ringa mamma och pappa mer.. sa jag träna mer..

1. Jag har inte behövt ta körkortet förut då jag bodde mitt i smeten och kollektivtrafiken är älskvärd i Stockholm, Vallentuna. Men här finns det typ ingen kollektivtrafik. Så nu behöver jag kortet, och skulle verkligen vilja ta det så jag har det bortgjort!
2. Att ha något att gå till på dagarna - rutiner, träffa folk, lära känna människor, vara social och inte minst tjäna pengar! Visst det var skönt att vara hemma på dagarna men nu börjar det bli lite långtråkigt.
3. Jag vill träna mer styrka så jag blir bättre inom volleybollen.
4. Jag äter relativt nyttigt men ibland blir det lätt lite mycket godsaker. Självklart ska man unna sig, men jag tror jag gör de tlite för ofta.. Dessutom tror jag att vi kan göra våra huvudmåltider lite nyttigare genom att kanske göra egna såser m.m..
5. Förut gick jag alltid upp tidigt och gick ut på en promenad. Det vill jag göra nu med, det är en superskön start på dagen och man kommer verkligen igång, men det är så frestande att ligga kvar i sängen och mysa. Jag får ta tag i det helt enkelt, jag behöver kanske inte gå ut varje morgon, men några iaf.
6. Mera volleyboll. Jag ska spela i landslaget en vacker dag!
7. Jag kan få dåligt samvete om jag inte ringt till mamma och pappa på några dagar. Jag vet att jag inte ska det, men man saknar de lätt och vill prata med de varje dag.

Okej, (in genom näsan och ut genom munnen), det är bara ta en sak i taget!


Tidig morgon

steg upp 7.45.
Jobba lite Better Business.
Väckte älskling.
Åt frukost framför nyhetsmorgon.
Fixa mig.
Blogga.


Undra vad denna dag har att erbjuda (?)

Myskväll

Jag och älskling ska ha myskväll. För första gången på ett tag så har vi lite qualitytime för oss själva. Popcorn, lösgodis, chips, wild berry saft och Bourne Supremasy (som man köper med Aftonbladet - älsklingen är så sööt) och massa mys.

Ett supergott litet recept:

Popcorn
Lysmelk

Tag två popcorn och en lysmelk. Stoppa dessa i munnen, med lysmelken mellan de två popcornen.
Njut!

Asså det är ju så sjukt gott det där. Min favvo! TESTA =D
- Och för er som inte vet vad lysmelk är, så är det de här små, runda, platta chokladgodisarna som finns bland lösvikten.


Den är min!

Hehe jajamensan, jag har köpt pälsmössan!
Så här ser den ut, man kan ha den på tre olika sätt =)
Vad tycks? Den är ju så ful så den blir cool. Jag gillar den iaf!

         



Man blir ju helt crazy i den här mössan =D 
(har den på mig nu när jag skriver - den är vaaarm)

Jag kommer typ bli utkonkurerad med min mössa av tjejerna i laget.
Varför?
Jo för att de har typ skjutit en kanin och satt på huvet, så de har ju äkta päls som mössa medan min är fake.
Anywho (som Linda brukar skriva) så blir det nog bra ändå :)


det gick väl sååådääär

Haha ja man är ju ingen storsäljare direkt! En annons, EN enda annons fick jag sålt idag - inte bra! Det är många butiker som säger att de inte har några pengar kvar till marknadsföring... gaaaah!
Men men, jag har många många måååånga fler butiker att besöka. Hoppas på "bättre lycka nästa gång" =)


Idag står det SÄLJA på schemat.

Vi, Norsjö volley, ska tillsammans med Västerbottningen dela ut en bilaga som ska handla om klubben. Den kommer nå ut till 20.000 prenumenanter; alla hushåll i Norsjö samt företag i Norsjö, Malå och Skellefteå.
Min uppgift är att försöka sälja annoner till den här bilagan. Det är lättare sagt än gjort när man aldrig hållt på med försäljning på detta vis. Men det är rätt kul att möta alla slags olika människor. Det är en lärorik erfarenhet i sig.
Jag har skrivit en liten lista på de företag jag ska besöka idag, hoppas de är intresserade!
Wish me luck!


Dags för en förändring

På måndag den 22/9 blir jag brunett igen!
Då är det dags att färga och klippa hos favortifrisören Elin


Vill ha

 
Och nu när jag bor i Norrland så är ju det perfekt -
då kan man ju ha en pälsmössa att värma sitt huvud i vinter!
Den här är cool =)



Vänskapsturnering i Katerineholm och en tankevurpa!

Nattåg fredag, framme lördag morgon. Första matchen var mot Elverket. Det var riktigt kul att spela mot de, men det är ju inte alls samma lag som förra året. Bara två spelare kvar från truppen 07/08. Så jag var inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Mest taggad! Vi spelade mycket jämt mot de och var nära på att vinna men lyckades inte riktigt. Skyller på att det var en morgonmatch - lite jetlag! :P

Gå in på http://norsjovolley.blogg.se för att se mer om helgen!

Pappa, Linus och morfar kom också och tittade på när jag spelade =) Mysigt att träffa familjen lite grann. Fick lite hemlängtan måste jag säga. Kände hur mycket jag saknar mina vänner, Johanna, Malin och Mia men framför allt Cissi. 



Tanken slog mig: Undra hur det hade varit om jag stannat hemma.. Roland kanske hade velat göra mig till libero, och då kanske jag skulle bli bättre än jag är idag, då kanske jag skulle kunna ta mig längre och ha en större chans att bli något på den positionen eftersom jag inte är så lång...(?) Men sen kom jag på mig själv! Va fasen Jossan! Skulle jag välja bort Anders? Välja bort den position jag älskar mest att spela? ALDRIG! Jag har tagit rätt beslut. Att flytta norrut ger mig inte bara chansen att utvecklas som passare utan som människa. Jag växer, jag utvecklas, får träffa nya människor, upptäcka nya saker och framför allt vara med den person som jag tycker om mest!

Det här är inget livsbeslut, fast det kanske kändes så för stunden, det här är vägen till mitt mål!

En liten lista.

1. Vilken mat äter du ofta?
Lax - LOVET IT!

2. När du är på kalas är du den där personen som sitter eller hjälper du till?
Jag hjälper nog till så mycket som möjligt.

3. Var sitter du helst och bloggar?
På "arbetsplatsen" som är på barbordet i vardagsrummet. Då kan man ha tvn på och kika lite samtidigt.

4. Köper du ofta Triss?
Nej, typ aldrig. Men jag vill göra det, annars kan man ju inte vinna något!

5. Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne?
Kreta med familjen

6. Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Kanal 5.

Klädbutik - Gina Tricot, det finns inte så mkt bättre här =) 

Inredningsbutik - Shape

Godis -
Choklad, choklad, choklaaaaaad!

Stad - Paris. Är så nyfiken på den staden!

Dryck - Vatten.

Musik - Väldigt blandat, men just nu är Joshua Radin min favvo.

TV-serie - So you think you can dance.

Träning - Volleyboll.

Bakverk - Kladdkaka.

Kaffe - Choklad-latte på Waynes.

Jag har tråkigt..

Promenad, solning, teoriplugg, städa och annat smått tänkte jag sysselsätta mig med medans babe var på träning.. men jag har inte så stor lust längre. Tråkigt, jag som såg fram emot lite egen tid.
Tvingar ut mig på en liten promenad så kanske man blir lite piggare =)

BTW - imorgon åker vi till Katrineholm och spelar en vänskapsturnering. Sollentuna, Katrineholm och Elverket kommer vi se på andra sidan nät. KUL =) Cissi spelar ju i Sollentuna och Johanna i Katrineholm. Två av mina riktigt bra vänner så det kommer bli såååå roligt.

Ni får en uppdatering efter helgen...


Livsstil

Storhandling på ICA - självscanning = Lekfullt kul!

Vi var på Folkparken idag och där var det sjuuuukt mkt saker till utförsäljning och det var sjuuuukt billigt. Men tråkigt nog så blev det inte så många inköp. Men ett yatzy fick vi med oss. Jag ska utmana älsklingen ikväll när han kommer hem från practis =)

Jag har insett att vi lever som två proffs. Vi har jättemycket tid till varandra och gör (ganska) mkt på dagarna och sen är det träning varje kväll. 



-Hur långt är det kvar på potatisen, gumman?
-Eeh, om fyra minuter är det fyra minuter kvar!


Vagabond

Jag har köpt ett par stövlar idag! =) Svarta, höga, med låg klack! I like - alot!
De är stilrena och man kan ha de både till fest och vardag..

Kolla in de här
http://vagabond.com/vagabond_product.aspx?ItemNr=2642-601&color

Lagmiddag á la Norsjö =)


Det var en riktigt trevlig middag med tjejerna och det blev MYCKET mat =)
Alla fick, som jag nämde tidigare, en färg att klä sig i. Jag fick tex vit och sen var det silver, blå, gul, brun, lila etc... Det vart en hit när vi alla var på plats, tråkigt nog tog vi ingen lagbild...
Men iaf, det började med förrätter och sedan huvudrätter. Efter huvudrätterna som bestod var 5 st olika rätter så tog vi en liten vila-magen-så-man-får-plats-med-efterrätt-pause. Då passade vi på att lära känna varandra lite mer och lekte en lek där man säger två saker som är sanna och en som är falsk. Så ska resten ställa en massa frågor och försöka lista ut vilket påstående om en som är falskt. Det var svårt att luska fram det - kanske är vi bra på att ljuga (?)
När vi sedan var redo för mer mat igen så åt vi jättegoda efterrätter. Evelinas efterrätt var svårslagen. Hon hade bakat muffins (neutrala) och så hade hon ställt fram glasyr, chokladsås, karamellfärg etc. och så fick vi alla göra vår egen cupcake =D en liten tävling där vinnaren blev Freja. Visst är de lite lika..? ;) På 2a plats kom Isa med hennes skjutna älg i skogen. 3e plats delades av Petras girlie och Rebeckas.. ehh... ja jag vet inte riktigt vad det där var för något men det bjöd på ett gott skratt iaf :)
            
Slutspurten på kvällen blev spa-treatment med ansiktsmasker, fot- och handpeeling och sedan ett, tillslut, varmt bad i tunnan under klar stjärnhimmel! Magiskt!



Tack för en toppenkväll laget!!


denna dag

en mysig liten skogsvandring med Anders och hans familj. äta korv hos farmor och faffe. träna träna träna.




Btw, en liten uppdatering om gårdagens lagmiddag kommer, jag lovar! =)


jag tycker om hösten!

En relativt tidig dag i dag som började med att jag gick till bibblan och fixa ett lånekort. Sen lånade jag en cd-rom -> Trafikskolan! Jag vågar inte säga att "jag ska ta tag i det här nu, ta körkortet", då blir det bara en massa press.. Men jag ska börja plugga teorin lite så får jag känna efter om det blir en satsning.. Det är ju inte så jättesvårt att köra upp här i norrland.. det är bara jobbigt och kanske svårt att fixa teorin.. men men får se hur det går... =)

Imorgon måste jag även komma på nåt att laga som börjar på J. Vi ska ha lagmiddag på lördag med något slags knytkalas. Alla i laget fick en lapp där det antingen stod förrätt, huvudrätt eller efterrätt. Jag kan inte säga vad jag fick för vi ska hålla det hemligt för varann.. Men det svåra är ju att laga nåtot som börjar på ens namns första bokstav. Hur mycket gott finns det på J!? HJÄÄÄLP mig!
Vi har även ett klädtema på lagmiddan också... och det är en färg.. även där fick vi varsin lapp där det stod en färg på och som vi ska klä oss i. Kan inte avslöja vilken färg jag fick men det kommer ni få se sen. Kommer ju självklart ta med kameran!
På middan kommer det även bli buzz, badtunna, sång och dans! Ser fram emot kvällen med tjejorna =)

Idag träffade jag, Anders och Jim deras nyförvärv; målvakten Anton och hans tjej Johanna. Vi tog en kaffe på Wayne's och de verka hur trevliga som helst. Jag känner på mig att jag och Johanna kommer att få sitta i kopparhallen på deras hemmamatcher och frysa tillsammans ;)

Nej nu ska jag kolla tv och äta chocklad - I LOVE - och invänta mannen som är på isen.
Juste sen ska jag upp på vinden också och byta ut shortsen och ballerinaskorna med tjocktröjjor, jackor och vantar.

my hands are longing to touch you

Det regnar idag...
mycket!        

Respektera dig själv och andra kommer att respektera dig!


Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga
- Jag önskar att jag hade - eller - Jag är glad att jag gjorde -?


Imagine what you will be, and it will be so.



















stand up proud,
don't be just another face in the crowd.



In action

Yvonne http://yvve.blogg.se/ bjöd på den här coola bilden från helgen! =)
Måste ju bara ha den här jag å ;)


äntligen fått iordning allt..

Sådärja! Nu är ju allt i princip fixat. Hallen, barbordet, stolar, högtalare....




som ni ser så har vi ändrat på våra tavlor vi målade själva. Det röda blev inte så bra så vi målade över det med vitt och sen på med lite guld istället. Mkt bättre tycker ja'

(Det är kul att ta kort)


Vill ha

ett par supersnygga svarta stövlar från Vagabong som jag såg idag!!




Sen vill jag även ha något att göra på dagarna...

Norsjö to Finland

I helgen har det varit volleyboll i Finland för hela slanten.

Vi bilade dit (tog ca 10h) och på resan bjöds det på godis, sovning, lekar, tävlingar och allt som hör till en bilresa.
Jag, Sara och Yvonne åkte i bilen med Olov bakom ratten och i minibussen åkte resten av laget med Anders.
Lag Bussen utsågs till vinnare av första tävlingen när vi stannat på IKEA i Haparanda för att äta. De fuskade!! =)
Efter stoppet på IKEA fortsatte vi vidare över gränsen och kom fram till Vasa halv ett finsk tid. Vi bodde på Ominahotelli, men bara under första natten för alla hade inga sängar. Vi blev indelade om 4 men det fanns bara två sängar och en bäddsoffa. Så tidigt fredag morgon bytte vi hotell till Radisson SAS! Mkt bra gjort. Då bodde vi om 2 och fick en varsin stor SKÖN säng =) Jag och Carro delade rum. Första matchen var fredag kväll och den gick ju inte sådär jättebra i första set. Loosa med 25-6 HAHA Vilket skämt. Ritkigt pinsamt. Men resterande matcher var betydligt bättre.
Under helgen var det mkt teambuilding och vi gjorde ett par roliga sammarbetsövningar =) Vi var väl inte riktigt där för att vinna, mest för att svetsa ihop laget och träna.
Alla tjejer är verkligen ashärliga och jag har hamnat i ett supergäng!
Hehe måste bara berätta en rolig sak också. Yvonne, våran spiker, delade rum med Freja, våran center. Och när vi kom tillbaka till hotellet på fredag kväll efter matchen så satte sig Yvonne på sin säng i deras rum.
-Freja.. Det är nån som har bäddat min säng och plockat ihop mina grejjer....
Hehe kära Yvve, det är städerskorna på hotellet som gjort det (Daah!) ;)
Ni kan ju tänka er att under hela helgen kom det sköna kommentarer om allt möjligt.
Carro tror ju också att Maria, Jesus mamma, var den första mamman.

Här är lite bilder från helgen också...
   


Välkommen till min blogg.