Vilken sjuk resa.

Haha fy fasen alltså. Resan igår gick allt annat än smärtfritt. Det började med att tåget var försenat så jag kom inte iväg från centralstation förens 50 minuter senare. Äntligen på tåget tänker jag och pustar ut och sätter mig till ro. ungefär 20-30 minuter senare saktar vi in och stannar på stationen i Flen. Flen? varför stannar vi här?
Då säger tågföraren att det är något fel på loket och vi kan inte åka längre. Han berättar att han ska ta sig en titt och sedan återkomma med vidare information. En stund efter det dör elen i hela tåget och det blir plötsligt bäcksvart. Personalen kommer med ficklampa och frågar oss resenärer vilka destinationer vi har. Allt är väldigt kaosartat och spökligt. Ännu ett utrop i högtalarna: Vi har nu låst upp dörrarna så är det någon som vill gå ut och ta lite luft går det bra. Men tänk på att stänga dörrarna efter er eftersom vi inte har någon el på så stängs också värmen av så det blir kallt fort.
Efter 1 h och 30 min ståendes i mörkret utan el eller värme så säger de att vi ska få ta ersättningsbussar.
Sagt och gjort så sätter vi oss i bussarna, men vi får vänta en liten stund för det är en dam som var tvungen att gå på toa(!!). Äntligen iväg och första stoppet blev Katrineholm, där släppte vi av några passagerare och sen var det Hallsberg som stod på tur. Där gick jag av (1h20 min bussresa). Jag hängde på ett äldre par till kundservice. Där fick vi hjälp att få nya biljetter till ett tåg som skulle komma 20.28, såklart var det tåget också försenat. Det här paret som jag hängde med var mycket trevliga och speciella. Även en liten söt flicka med lockigt brunt hår fick va med oss, i vårat lilla gäng. Trots allt så hade vi kul och trevligt tillsammans. Hur som haver, tåget var som sagt också försenat men det tog oss tillslut till Örebro C. Där hoppade vi av och mina tre vänner fick ta en taxi som SJ beställt åt de och jag fick ta bussen. Dumma jag hade sagt att jag kunde ta bussen innan de talade om taxin.. aja.. Snart framme, snart äntligen hemma tänkte jag. MEN, även bussjäkeln var försenad!!! Och grädde på moset så var det 20 minus grader ute. Jag var lagom frusen, trött, kissnödig och hungrig! Men så äntligen, äntligen, äntligen kom jag innanför dörren hemma i Linde. Slängde mig på toa, en varm dusch och kröp ner i soffan. Det tog inte lång tid innan jag somna kan jag lova!

Allt som allt så startade jag resan från mamma kl 14.00 och kom hem 22.30. En resan som egentligen bara skulle ta 2-3 h.


Imorgon smäller det.

snart är det dags, ut på resande fot igen. dock inte så långt den här gången. japp, jag ska bara ta mig från täby hem till Linde. Men det ska nog gå bra hoppas jag. Det blir tåg för hela slanten ca 2-3 h resa.
Så himla bra att jag fick en bok av svärföräldrarna, då kan jag börja på den nu.



Och imorn är det ju nyårsafton också! Det ska bli riktigt kul. Vi är ett gäng som ska ha heldag imorn med islandshästridning och femkamp bland annat, sen på kvällen blir det middag och massa fest!

En bild från sist vi red islandshästar.


Shopping i TC.

Det blev fina billiga inköp idag. Dock inga skor, men jag hittade ett par som jag ev ska köpa men måste suga på karamellen tills imorn (haha roliga i detta är att jag i skrivande stund faktiskt okstavligt talat suger på en karamell) jaja vidare.. lite underkläder, krims krams som nagellack m.m och så lite träningskläder.
Vi mötte upp bror också, så fick han välja ut lite kläder på rean som blev julklappar från mig. Jag tänkte att det var smartast så, att han fick välja nu i rean ist för att jag skulle ha köpt tidigare själv och sen skickat det. Nej, det här var mer uppskattat!

Köttfärssås och spaghetti står på matsedeln och sen blir det Andra avenyn!


091229

God morgon. Snart ska vi gå till TC och hoppas på shopping! Det jag vill ha är en ny väska, och resväska för den delen min börjar bli lite för sliten, en mysig fleece och ett par skor. Får se om jag hittar något bra och billigt.




(Bilderna från jul och juldagen ska jag ladda upp också men eftersom sladden till kameran är hemma i Linde så får jag fixa det när jag kommer hem dit.)


091228

tidigt imorse landade jag och älsklingen på arlanda airport från julfirandet i skellefteå och fick hämtning av pappsen som sen droppa av oss på centralstation. vi låste in våra resväskor och tog en shoppingtur på stockholms gator. dessvärre blev det inga större inköp för min del men älsklingen hittade fina tröjor och ett par skor. jag var iofs ute efter ett par skor jag med men de jag ville ha hittade jag ingenstans så det blev inget av. men men... vid tretiden sa jag hej då till älsklingen (som tog tåget hem till Linde eftersom hockeyträning kallar i mellandagarna) och tog roslagsbanan som i sin tur tog mig till mamsen. här är jag nu och vi har ätit god middag och myser framför tvn.
imorgon ska vi ta en sväng till TC och där hoppas jag hitta större mer lyckade inköp från mellandagsrean än idag!
det blir dock en kort visit här i täby eftersom jag ska fira nyår med min bästa och våra vänner i Linde så vid en skaplig tid ska jag ta tåget hem till Linde.

peacelove, overandout


Santa rock!

Julafton var som i vanlig ordning helt underbar här uppe i Skellefteå. Dagarna mellan vi kom och gårdagen så har vi shoppat lite, träffat goa vänner och haft rejäl julstämmning. Det blev också som årlig tradition att spela bingolotto på uppesittarkvällen. Vi var supernära att vinna en bil (det hade varit gött med en) men det enda vi vann var en ny lott! Ingen höjdare dirket.

Tomten kom igår också med en massa paket och vi åt en hejdundrans mycket mat, har säkert gått upp flera kilo!
Men ikväll ska vi ladda om för då är det fest på Station 8. Vi ska mötas upp några stycken hos en vän sen vid halv åtta tiden ska vi äta, dricka, festa, och ha mycket mycket roligt!

(Jag ska försöka ladda upp lite bilder senare)


Här är en bild från förra årets julafton. Vi var lika glada i år!


Julledigt.

Det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss igår på bortaplan mot H/H men men vad gör det nu när det är juuuuul! Äntligen lite ledighet för att bara koppla av och ladda om batterierna.
Det som gjorde mig otroligt glad igår efter matchen trots allt var att kära Mona och Edward kom! Tack :)

Snart bär det av till Skellefteå!


Det snöar.

Idag ska jag försöka ta mig ner till centrum och hämta ut ett paket från H&M. Ska bli spännande att se om det är lika snyggt i verkligenheten som på bilderna på nätet.
Sen ska jag kyrera mig i soffan och bara mysa! Det är jättefint vinterväder ute också. Massa snö = bra stämmning! Äntligen, säg. Sen så är det lite småsaker som ska fixas inför söndag då vi åker till Ske-å, tvätta och packa bland annat. Ock jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig varken på julafton eller juldagen så det kommer åka med rätt många outfits bara för att vara på den säkra sidan!

 




Sista matchen innan juluppehållet.

Nu börjar det närma sig den sista matchen för i år och vi möter Hylte/Halmstad på bortaplan. Dock känner jag mig sjuk, inge kul.. Har varit hes i tre dagar, förkyld och hostar slem :( bläää! Kanske svininfluensan? :O
Ska bli kul med match! Men vi har tidigare visat att vi inte är lika bra hemma som på bortaplan. Så nu ska vi verkligen träna bra och visa för oss själva att vi kan göra en bra bortamatch!




14 december.

Den här dagen har varit alldeles underbar. 21 år! En liten sovmorgon i följd med redan klar frukost och tända ljus. Sambon bjöd även på en fin liten stämma Ja må du leva, ja må du leva. Lovely! Jag fick några paket och pappa hade överaskat med att lämna ett paket från honom och morfar när han var här i helgen :)
Resten av dagen följdes i samma mysiga anda och jag kunde inte önska nånting annat idag.

Kort sagt, det har varit en alldeles underbar födelsedag! Tack baby, familjen och alla vänner för uppvaktningen ♥






Planering.

En kvarts solning piggade upp mig en aning såhär i det grådaskiga vädret, och förhoppningsvis gjorde mig lite brunare. Det blev också en så kallad fredagslunch på Statshotellet. Buffé med efterrätt - MUMS!

Dagarna fram till vi åker till Ske-å den 20onde är relativt hektiska och vi har en del att göra. Bara positivt iofs.
• Hemmamatch
• Lag/Julfest
• En sista shopping i Örebro
• Ärende till AF + söka jobb
• Avslutning på Kids Volleyn
• Tvätta
• Packa
• Träna
• Bortamatch

Bland annat...

 

 

 


Ska bli riktigt kul.

Bra träning igår! Nu är vi supertaggade inför lördagens möte mot Gislaved hemma i Lindehallen! Vi är också revanschsugna efter vårt kassa spel senast. Det är en hyvsad viktig match också, om vi ska ta oss till GP.
Men det ska vi inte tänka på, vi ska bara in på plan och ge motståndarna en riktig omgång. Vi ska spela sådär bra som vi vet att vi kan.


Foto: Per Söderlund, Loafoto


Ombytta roller.

Gårdagens träning var mycket rolig. Sen men rolig. Och bra för den delen. Det bästa var ju ändå de sista tio minuterna då Tessan agerade passare och jag fick agera spiker. Kul med lite omväxling!

Annars var det inte så mycket roligt som hände igår. Inte idag heller. Vi har tagit en prommis och laddat upp skafferiet till julfesten på lördag!


Hoppas jag får det.

Jag har sökt jobb idag! Yey, hejja mig :) Håll tummarna nu, för jag behöver all tur jag kan få. Orkar inte vara arbetslös längre. Det är inge kul.






Learn to live or live to learn?

Eftersom vi kom hem ca 2 i natt så blev det en lång sovmorgon. Fram till lunch till och med. Sen var det uppstigning och en promenad i regnet innan det var dags för kids volley. Det är så givande att se de små barnen utvecklas och faktikst bli bättre och bättre, även om det bara handlar om att fånga och kasta bollen.

Vår egna träning var också mycket givande. Stor skillnad från förra veckan. Nu gäller det bara att vi alla håller i det här. För det är såhär det ska vara, varje gång! Vi pratade lite om gårdagens match innan träningen, om att vi fortfarande har en chans att nå Grand Prix och hur vi ska ge allt för att ta oss dit. Det var ett bra snack :)



Learn to live or live to learn? Vad väljer du?


Ta det på rätt sätt, gott folk.

När jag gick in på Andréa's blogg idag så möttes jag av "Life is easy if you wear a smile". Jag gör oftast det, jag är positiv och glad, men det tidigare inlägget visade en annan sida (mestadels för att jag var så ledsen över att vi förlorade igår). Så vi struntar i det här inlägget. Det är nog bäst så om jag tänker efter. Tack än en gång Andréa! Jag känner inte dig så väl men du verkar cool ;)



Bortamatch.

Om ett par timmar bär det av till södra delen av vårt avlånga land så nu är det i full fart med att packa.
Vi möter Engelholm imorn så ikväll blir första stoppet Ljunby. Där ska vi äta och övernatta. Söndag morgon fortsätter bussen vidare till slutstationen. Engelholm är som kanske de flesta vet ett mycket bra lag. MEN, det är inte odödliga som coach själv sagt i veckan. Även de har svagheter som ska utnyttjas!

Det här kommer bli en rolig resa och en rolig match att spela.


What to wear?

Lite juldags-outfits inspiration.


Ursäkta den dåliga bildkvalitén.


Julkänsla.

Julklappshandeln är under kontroll! Så himla skönt att slippa stressa över det. Har nästan alla paket klara, förutom till pojkvännen men där vet jag vad jag ska ge, jag måste bara köpa det. Men det gör jag i Skellefteå sen när vi kommer dit.
Vi åker den 20e och stannar en vecka, sen åker jag hem till Sthlm några dagar innan nyår och firar lite senjul med mamma, bror och pappa :)


Solen tittade fram idag.

Solen tittade fram idag. Det var mycket energigivande såhär i decembermörkret. Nu är det bara snön som väntas!



Bortsett från styrketräning och en vardaglig tripp på ICA så har jag har beställt lite roliga saker från www.bluebox.se


Måste ses.

För ett tag sen så spelade jag, Sara och Lisa in korta volleybollfrekvenser med ett filmteam till Idrottscollege-promotion. De klippte och klista ihop det tillsammans med judo, gymnastik och handboll.

Det här är slutresultatet! RIKTIGT COOLT!

http://www.lindeskolan.se/profiler/idrottscollege/52-idrott/179-specialidrottsaventyr.html

Välkommen till min blogg.