Nu drar vi.

Nu drar vi till Finland och spelar NEVZA Nordic Cup Championship! 
Håll tummarna för oss och önska oss lycka till :) 

Första julklappen, check.

Hör och häpnas, årets första julklapp är inhandlad!
Jag vet, kanske liiite tidigt, men jag kunde inte låta bli. Den lilla fina symboliska saken jag hittade passar perfekt till mor min och skulle jag vänta med att köpa den skulle jag nog bara glömt bort den, så jag passade på på en gång. Så har man det bortgjort!

Idag bjuder Linde på fint höstväder och en promenad ner på stan passar alldelles utmärkt. Men först, lunch!

Later.


Sveriges television.

Jag lovade att lägga upp länken till SVTs reportage som de gjorde om oss här i Lindesberg.
Klicka på länken så kommer ni direkt till filmklippet.

http://svt.se/2.33831/1.1741445/lindesberg_volley_satsar_hogt?lid=puff_1741445&lpos=lasMer 


Den nya.

Här är min jacka som jag köpte här om dagen för 199 kr, som innan rean kostade 1499kr!

 


Matchbilder.

Här kommer några bilder från matchen mot Elverket, tagna av Olsin.


 


Inte riktigt som vi tänkt oss.

Matchen igår borta mot Elverket, min moderklubb, gick väl inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Elverket gjorde en bra match och läste spelet galant vilket gjorde det svårt för oss. MEN, det var ju riktigt kul att spela - mindre kul att förlora men tellushallen är ju alltid gamla goa tellushallen ;)
Kul var det ju också att träffa pappa, se massa bekanta ansiktet och få många varma kramar av vänner och gamla lagspelare å tränare! 



 

Linde hittade ingen rytm

Vallentuna Lindesberg lyckades inte rubba meriterade Elverket på bortaplan.
Ett superstabilt hemmalag vann med klara 3–1.
– De gjorde inga misstag, konstaterar passaren Josephine Tegenfalk.

Lindesberg lyckades inte alls följa upp den imponerande premiärsegern mot Svedala. I stället bjöd laget Elverket på massor av gratispoäng genom egna misstag.
– Där var den stora skillnaden. Vi stod och väntade på att de skulle göra misstag, men det hände nästan aldrig, säger Josephine Tegenfalk.

För Lindesbergs passare var gårdagens match speciell. Tegenfalk är volleybollfostrat i Vallentuna och spelade i Elverket så sent som för två säsonger sedan.
– Visst är det alltid speciellt att komma hem. Man känner igen hallen och folket här, säger Josephine. 

Men om det var roligt att återse de gamla kompisarna utanför planen hade Tegenfalk det tyngre på banan. Elverket satte press på Lindesberg med bra servar och då mottagningen svajade fick Josephine springa mycket för att få tag i bollarna.
– Det gjorde att jag var tvungen att lägga de flesta bollarna ut mot kanterna och att centerspelet därför blev lidande. Det innebar också att vi blev lättlästa, säger Tegenfalk.

Källa: NA.se


Rihanna.

Men gaaah! Jag bara ÄLSKAR den här låten.




Årets fynd.

Örebro idag gjorde jag årets fynd! Jag köpte en Eliven-jacka på Carlings för bara 199 kr och innan prisnedsättningen kostade den 1499kr(!) Haha helt sjukt, jag har precis sparat 1300 spänn! I LIKE IT.

Sen blev det också lite smått och gott, nagellack och schampoo bland annat.  

När vi kom hem var hela hallen full med arbetande gubbar som installera Stadsnät i vårt hus. Kändes lite wierd att komma hem och så står det folk hemma hos en.. Men de var supertrevliga och goa så det var bara kul att ha lite "besök". Den ena killen visste att jag spela volleyboll här och han hade själv spelat när han var ung så det blev lite volleysnack - tokigt!

Nu ska jag göra mig iordning för träning. Försöka lägga upp en bild på min superfyndjacka senare...

Love, peace and harmony.

Shoppingdag.

Vädret är inte sådär jättebra idag, typiskt senhöstväder, men det gör inget för jag och sambon ska åka till Örebro ändå. Vi ska titta på en vinterjacka till mig och sen kanske det blir lite smått och gott i shoppingkassen.
Skönt att vi fick träningsledigt imorse, jag är mööööör i kroppen! Får ladda till kvällens träning ist.
Ha en bra dag, see ya!


Artikel från norr.

Här är artikeln från Norran:

Nu siktar Josephine uppåt

"Nu siktar Josephine uppåt

När Norsjö Volley lade ner sin elitverksamhet drog hon söderut. Nu återfinns passaren Josephine Tegenfalk i Lindesberg. En uppstickare som har potential att hota de etablerade topplagen.

För Josephine Tegenfalk var det inget alternativ att stanna i Norsjö och spela i en lägre division. Det var elitserien som gällde, och snart blev det klart med Lindesberg.

Nu har hon dragit igång säsongen i sin nya klubb.

- För två veckor sedan kom alla spelare som är klara för laget och det ser bra ut. Vi har starka spelare på alla positioner och en bred trupp. Sedan vill alla verkligen satsa, säger Josephine.

Den gångna helgen spelade Lindesberg premiärmatchen mot Svedala, en match de vann med 3–0 i set.

- Det var inget snack om saken, det var faktiskt en ganska lätt match. Det gick bra för mig, det kändes bra och det känns som att jag börjar hitta de andra spelarna mer och mer.

Tegenfalk stod för fyra poäng under matchen. Två andra nyförvärv, ukrainskan Nadiia Greseva och amerikanska Marcie Hampton, stod för 17 respektive 13.

- De två kommer helt klart att betyda jättemycket. De är jätteduktiga och erfarna.

Och siktet är högt ställt för laget från Västmanland, som av många experter tippas som en av utmanarna till SM-medaljerna.

- Målet är topp fyra, så vi ska försöka ta oss en medalj, säger Josephine.

- Men det är alltid svårt att ta steget från ett mittenlag till att bli bland de allra bästa.

Förutsättningarna för volleyboll är dock riktigt goda i Lindesberg. Speciellt med tanke på att man på orten nu bygger en riktigt fin arena, som ska stå klar till våren.

- Den är för både volleyboll, handboll och så någon sport till. Det är med mobila läktare, så det ska rymmas riktigt mycket folk.

Dessutom börjar intresset för volleybollen öka i samhället, vars största lag trots är herrlaget i handboll, som spelar i elitserien.

- Volleybollen växter mer och mer här, man hör snacket på stan och man märker att intresset ökar när vi till exempel har fått in utländska proffs.

Nu är inte Josephine Tegenfalk den enda med anknytning till Norran-området som spelar i Lindesberg. Där finns även Therese Granlund och Sara Forsberg, båda tidigare KFUM Skellefteå.

- Jättehärligt att man får höra lite norrländska, säger Josephine och skrattar.

- Therese har fått spela en del libero nu. Vi har lånat in en libero från Elverket, men hon blir inte spelklar förrän den 1 november. Sara gör jättebra insatser på träningen och hon kommer absolut att slåss om en plats när hon mer bekväm i spelet."

Skribent: Elin Ala


Man är inte starkare än sin svagaste länk.

Träningsmatchen gick bra om man ser till setsiffrorna. Vi vann med 3-1 (25-16, 17-25, 25-20, 25-22) 
men jag vet inte om vi spelade speciellt bra. Eller jo bra spelade vi ju men ibland gjorde vi riktigt stora misstag, såna misstag vi inte ska göra egentligen. Det känns som att skillnaden mellan vår lägsta nivå och högsta nivå är lite för stor. Vi ska minska ner den skillnaden men också höja båda nivåerna - för det vet jag att vi kan!
Det kändes tryggare nu mellan oss spelare på plan, vi känner mer och mer vart vi har varann och vad vi går för. Det känns bättre mellan mig som passare och anfallarna, för det tar ju ett tag innan man hittar varann så där bra men vi har tålamod och kör på.
Det kändes avslappnat och bra på plan idag, vi fokuserade på oss, vårat spel och testade lite nya grejjer. En del funkade och en del måste vi finslipa lite mer på träningarna. Men over all så var det bra!

Den här gången bytte coach lite mer mellan spelarna också, för att testa runt lite personer på olika positioner och det ser mycket bra ut.
Vi har en bred och stabil trupp med många bra spelare på alla positioner.



Träningsmatch ikväll.

Ikväll är det träningsmatch mot Örebro. Kan tyckas lite lustigt att ha en träningsmatch nu när serien är igång men det är bra för vårat lag att få matcha en gång utan poäng som står på spel. Då kan vi fokusera på att nöta och slipa på vårat eget spel inför kommande seriematcher. Men självklart ska vi gå in för att vinna matchen. Det är ju alltid kul att vinna!

Ni som är här i trakten är välkomna till Idrottshuset i Örebro kl 16.45 för att ser oss spela!


Juste, här är radiointervjuven med mig från premiärmatchen i lördags.




En glad överraskning.

Imorse hände en jätterolig sak. Norra Västerbotten ringde mig och intervjuvade mig på telefon. Jag blev chockad över att DE skriver om mig nu när jag inte ens bor kvar i Skellefteå eller spelar för Norsjö längre. Men det var smickrande att de ville se hur jag hade det här i Lindesberg och hur det går för oss. De frågade hur det kändes med laget och efter seriepremiärsmatchen bland annat.
Norran skrev supermycket om Norsjö Volley förra året och det är ju verkligen kul och bra för sporten att de publicerar mycket volleyboll i tidningen. Får be svärföräldrarna skicka ner tidningen sen :)


Måndagen.

Det blev en lång sovmorgon, kändes bra att få vila ut. Sen var det bara att sätta igång med dagens sysslor.
Ringde till tandläkaren ihop om att få en tid att laga min trasiga tand men det var lite lönlöst. De skulle sätta upp mig på en lista så om de får återbud ringer de. Men om jag får jätteont så ska jag få komma på en akuttid. Det är väl bara att fejka tandvärk så man får tandjäkeln lagad!

På kvällens träning så kom SVT och gjorde ett inslag. De intervjuvade mig (som för övrigt INTE är bra på sånt) och Maddis. De ställde lite knepiga frågor så jag vet inte om jag gav de något bra svar, fatta typ inte vad de mendare riktigt! Men men, det blir nog bra. Vet inte när det visas men lägger upp det här på bloggen när det kommer ut på webben.

 

 


Söndagen.



 

NA har uppmärksammat Lindevolley ganska mycket nu och det är ju superkul!

I söndags var vi och kollade på Örebros premiär mot Hylte/Halmstad. De vann också med 3-0 så nu är vi på delad första plats efter första matchen! Det var kul att se min forna vän Anna-Lena spela och träffa min gamla tränare som satt på läktarn (Anna-Lenas mamma).


Seriepremiären.

Lördagen:
Vi började med en timmas morgonträning och alla var vi oerhört taggade och fokuserade. Äntligen premiär!
Det har varit en låååång försäsong och väntan på den första matchen har varit stor.
Efter träningen gick vi till klubbhuset för en gemensam lunch. Jag och Maddis stod för tilllagningen den här gången och pastasallad med bröd och saft mättade lagets magar.

När kl börja närma sig två så steg sig premiärnerverna allt närmare.
Det var jäkligt kul att spela och se hur långt vi tagit oss än så länge. Nu är det äntligen igång.
Vi vann med 3-0 (25-12, 25-15, 25-20)

NrLindesbergPoängServeBlockAnfall123
16 Nadiia Greseva 17 1 1 15 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
1 Maurelle Ayashizu Hampton 13 3 0 10 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
3 Crystal Marie Palmer 8 0 4 4 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
14 Madeleine Eriksson 7 4 0 3 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
6 Sara Thörnberg 5 1 1 3 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
9 Josephine Tegenfalk 4 4 0 0 Starting line-up Starting line-up Starting line-up
12 Erika Larsson 0 0 0 0
11 Sara Forsberg 0 0 0 0
L Therese Granlund 0 0 0 0
8 Lisa Tannerfalk 0 0 0 0


Från hemsidan:
"Premiärvinst!

Nervositet fick inleda början av seriepremiären. Båda lagen var supertaggade och det gjorde att de fyra första poängen bestod av servemissar. Efter det kom båda lagen igång mer men det var Lindesberg som höll i fanan. Första set vanns med 25-12 och med bra servar kunde Lindesberg hålla Svedala borta från nätet. Svedala fick om igen använda kanterna som utväg vilket underlättade i försvaret för Lindesberg. 
 
Andra set inleddes med att nyförvärvet Josephine Tegenfalk gjorde en serveräd vilket hjälpte Lindesberg till en ledning med 8-0. Efter det orkade inte Svedala komma ikapp och setet vanns med 25-15.
 
Set tre var lite mer jämnt och Lindesberg slappnade av för mycket. Inte förrän ställningen var 20-20 kunde Lindesberg punktera matchen med fem poäng i rad.
 
I Lindesberg gjorde nyförvärvet Nadiia Greseva 17 poäng tätt följt av Marcie Hampton som gjorde 13 poäng. Nadiia blev även utnämnd till matchens lirare. En sak till att anmärka är att Lindesberg gjorde 13 serveess på tre set och serveträningen har bevisligen gett resultat!
 
På söndag åker Lindesberg till Vallentuna för att möta Elverket som i första omgången spelade en femsetare mot RIG Falköping som de förlorade. Länslagen Örebro och Lindesberg toppar tabellen efter en omgång med 3-0 vinster!"

Okt. 15, 2009

Imorse var det tidig uppstigning, eller egentligen borde det varit det men jag var så trött att jag låg kvar i sängen och drog mig in i det sista. Sen var det ett styrkepass från 10-11 som gällde. Vi körde inte så tugnt, utan mer snabbt och explosivt. Lite hederliga frivändningar, ryck, en del axelövningar och bänk blev det bland annat. 
 





Full fokus.

Träningen igår gick riktigt bra! Man känner av premiärnerverna i laget, alla är skärpta och fokuserade. Men det gäller att inte bygga upp för mycket, att inte övertagga, då kan det bli pankaka av allt. Man ska hitta en balans. Kul ska det bli iaf, det är en sak som är säker.

 
(Liiite längre hår, sen måste jag nog klippa mig.)


3 dagar kvar.

Nu är det inte många dagar kvar till seriepremiär, äntligen, närmare bestämt 3 dagar. Då möter vi Svedala på hemmaplan kl 14. Och hur känner vi för det riktigt? Taggad! Det ska bli spännande och se hur mycket vi har åstadkommit under den här veckan. Sist vi matchade så kände vi oss lite otrygga med varann men det ska vi ha ändrat till på lördag. Vi har umågts på sidan av och släppt alla hämningar på plan för att jobba upp tryggheten och känslan mellan varann på plan. Det spelar ju egentligen ingen roll hur bra individuella spelare man har i ett lag, kan man inte jobba tillsammans så funkar det inte. Men på senaste träningen var det mycket slit och släng, känna av lite vart man har varann i försvar och så. Det känns bra. Och Svedala är ett bra lag att starta serien med. 




Ett tappert försök.

Jag gjorde ett försök till att färga min utväxt igår. Det var svårt. Och jag är inte så säker på reslutatet...

 


Oinspirerad.

Nu är jag lite dålig på det här med bloggandet, jag vet.. men det är så mkt som händer nu, så mkt på samma gång.
Men imorn, tisdag, ska jag försöka få lite mer ordning på torpet (i huvet) så då blir det bättre uppdateringar och bättre inlägg med massor av bilder.

Så länge kan ni ju läsa detta!


Oförglömlig kväll.

Ja det blev ju en tripp till Stockholm ändå. Jag hade ju lite svårt för att bestämma mig men ack så sjukt kul vi hade - tur att jag åkte :) Det var jag Marcie och Crystal som tog Lindevolleybussen mot Sollentuna, Sthlm hem till Malin. Sen gick vi ut på Malibu på kungsgatan där Malin hade satt upp oss på listan. Vi dansa och sjöng och hade skitkul! Det var länge sen jag hade en sån där riktig girls night out.


Bilder kommer snart...


Kan kallas beslutsångest.

 

 

vad gör man när man inte kan välja? när för- och nackdelslistor inte hjälper?


Tips, någon?


Träningsmatchen mot Örebro.

Träningsmatchen gick inte riktigt som jag hade velat men å andra sidan så kanske man inte kan kräva så mycket mer av oss när vi bara tränat ihop med det fulltaliga laget 2 ggr! Medan de andra tränat med deras fulla lag i 2 månader! Men det ser ändå lovande ut för oss, nu vet vi vart vi står och vad vi måste knyta ihop innan seriepremiären om en vecka.

Krämaren.

Som tidigare nämt så blev det en halvdag i Örebro med några tjejer från laget.
Jag och Lisa tog tåget till Öret och sen fick vi så snällt gå upp till Sara F en stund och hon bor btw superfint, värsta coola lägenheten!
Sen gick vi då in till stan och mötte Maddis som inhandlade ett par skor och jag hittade skitsnygga kängor/boots som var på en bild utanför Din Sko. Men när jag går in och frågar efter de så visar det sig att det är en herrsko(!) Njea, det går ju inte riktigt så jag får leta vidare efter några andra...
Malin mötte vi upp också när hon kom med tåget vid tre, så tog vi oss en fika/lätt middag inne på Krämaren. Satt och snacka och bara hade det allmänt trevligt.
Klockan rann iväg och vi åkte till Maddis för att ladda och byta om inför träningsmatchen.

 

 


I brist på annat.



..så kan man ju lägga upp lite bilder bara, som egentligen inte har någon med texten att göra.. men men, ville bara säga att jag snart ska göra mig iordning för träning (måste snygga till mig lite så man blir bra på korten, hehe) och också berätta att imorn ska jag och några i laget in till Örebro och ha en trevlig dag på stan och sen ladda inför träningsmatchen mot Örebro, med för första gången, hela laget!
Ska bli riktigt kul!

Love.

 

 


Intervju på café Wiener.

Det blev sent i säng igår eftersom träningen inte slutade förens halv elva och kroppen var uppe i varv. Men jag lyckades ta mig upp i morse och vara på fiket bestämd tid för att träffa NA. Jag blev intervjuvad av en jättetrevlig journalist. Och han hade koll på läget, för ibland så kan man prata med journalister som inte kan så mycket volleyboll och då blir det lite svårare men den här killen var bra insatt :) Vi satt i ungefär en halvtimme och prata om diverse volleybollrelaterade ting och ibland var det svårare att ge ett bra svar och ibland lättare. Men vissa frågor var lite knepiga som att "När ser du dig spela i landslaget", hehe det är ju skitsvårt att säga ;) Men som tur är får jag läsa artikeln innan den trycks.. det känns tryggt!
Han och en fotograf kommer ikväll på träningen också och tar lite bilder.







Efter regn kommer solsken.

Nej, alltså nu är det inte roligt. Hur kan man vara arbetslös, "ha all tid i världen" men ändå stressa ihjäl sig och ha tusen grejjer att fixa å göra? Jag får inte ihop det riktigt.. För så känns det just nu. Och igår hade jag en pissdag och idag har jag också haft en likasådan. Grädde på moset var ju ändå det som hände igår... Har ni tänkt på det nån gång, ibland är det bara så att man drabbas av små otursgrejjer i följd - inte bara en stor utan många små. Det räcker ju liksom inte med att man fått megapunka på cykeln, det börjar regna och det visar sig att när man gått halvvägs hem med cykeln dragandes vid sin sida och regnet blivit kraftigare - man har även glömt något så man måste gå tillbaka och hämta det! Blääää. Men det sägs ju att efter regn kommer... jaja, det är väl bara att rycka upp sig och hitta på nåt kul.
Jag ska iaf göra en kul grej ikväll. Träna! Yepp, det är ju faktiskt kul. Först är det lagfoto (igen) fast nu med de nya tjejerna med.. sen 30 min styrka och sen volleyboll :)

Ihelgen ska vi ha massa kul också, återkommer om det...



peace.

 


Stora och starka.

Idag var det ett styrkepass som stod på schemat. Jag, Lisa, Nadia, Marcie och Chrystal körde en timma imorse kl 10. Tidigt kan tyckas men då hade jag ändå varit vaken sen 7, eftersom alla bra tvätttider blir upptagna direkt :/
Vi körde iaf benböj, frivändning med stöt, styrkeryck, bänkpress, liggande rodd.

 

Juste, var på ICA och hämta mitt paket från Bubbleroom och jag är mycket nöjd men inköpen. En lila sporttopp och två armband där det står "There is no way to peace, peace is the way" och det traditionella "Carpe Diem" hade jag klickat hem och det var snabb leverans och inslaget i fint papper och små söta påsar där armbanden var i. Lovely!


Hög mysfaktor.

Mitt i alltihoppa så har ju även svärföräldrarna varit på besök i helgen. Hade väl önskat att spendera lite mer tid med de eller att jag kunde klona mig och va på två ställen samtidigt. Men vi lyckades få ihop det bra, lite volleyboll och lite mys i soffan. Det var kul att de kom! God mat och massa mums blev det också.




Break the ice.

I helgen har vi haft team building för hela slanten. Äntligen är hela laget samlade!
Det har varit superkul och en riktig break the ice innan träningarna denna vecka. Under lördagen lagade vi mat tillsammans och lekte lite lekar - frågesport bla.
Vi delades in i lag och fick 3 olika uppgifter att genomföra under söndagen.
1 Göra en CD till coach Barbara.
2 Uppträda med en sång eller dikt. Varje lag fick ett land som vi skulle ta sången/dikten ifrån. Länderna var Ukraina, USA och Ungern. (Mitt lag fick Ukraina och vi framförde en julsång).
3 Leta upp en röd Ford mustang (värd 10p), en bubbla (värd 8p) och en Opel Zafira (värd 6p). Vi skulle sitta i bilen och ta ett bildbevis.

Allt var värt poäng och det gällde att samla så många som möjligt. Vi hittade alla tre bilar och en till mustange men ägarna var inte hemma. Hur som helst så lyckades jag, Sara F, Marcie och Millis vinna tätt följt av Maddis, Tessan och Crystal. Och på trejdeplats kom Nadia, Erika, Sara T och Lisa.

Underbar helg! Ser verkligen framemot denna säsong, den kommer bjuda på många goa skratt :)

 


I wanna wake up with you.

Jag har några godbitar på bevakning på Tradera som jag hoppas vinna buden på. Riktigt snygga grejjer och självklart till rimliga priser.




Nu blir det lunch på Bellas med bästa killen och ikväll blir det träning och besök av svärföräldrarna! Mycket love!


Fullt ös.



Nu har jag vår nya lagspelare här på besök och vi ska snart bege oss till träning!


Inredning.

Så här har jag inrett hemma hos oss. Personliga fotografier ger en mysig känsla.


Inte helt klart än, ska upp några fler.


Lev i nuet.


Lycka.




Klick, klick, klick.

Jag har klickat hem lite grejjer från Bubbleroom, bland annat det här fina arbandet.



Uppge koden "tidning2" så får du 100 kr rabatt när du beställer varor på bubbleroom.se

 


Välkommen till min blogg.