Onsdag.

Igår var sista dagen på Biltema. Vi har varit så snabba och effektiva så de kunde inte sätta oss i arbete fler dagar. Det var inte de bästa nyheterna eftersom jag behöver pengarna men men. Nu är det bara att leta vidare efter något annat. Det här jag hade nu som varuplockar inför nyinvigningen av Biltema var ju bara max 11 dagar men ändå..
Så idag på min "lediga" dag har jag städat och gjort fint hemma inför påsk.
A ska som sagt till Östersund på bröllop. Och hör och häpna! Hur kan man bjuda någon på bröllop utan att bjuda med respektive? haha så var fallet den här gången men jag och tjejerna ska ha en kul helg här i Linde och så får vi se om jag hinner ta mig hem till Stockholm en sväng också.
Snart kommer A hem från arbetet och då ska vi ha en myskväll med god middag och kanske en bra film för att ha lite qualitytime innan han åker. <3.

Juste, jag ska göra en sak nästa vecka också men sist jag skrev om det här så gick det åt pipsvängen. Så jag lämnar det såhär. Går det inte åt pipsvängen så berättar jag mer efter! haha

Hej så länge.

(Grattis på födelsedagen bästa underbara pappsen)

Relax, just do it.

En riktig slappardag har det varit. Precis som söndagar får vara. A har varit och jobbat och jag har degat i soffan.
Imorrn måste jag upp supertidigt för att hinna med bussen till örebro och sen från örebro med en buss ut till eurostop (jobbet). En lång dag väntar med möte för ungdomsgruppen i volleybollen på kvällen.

Nästa vecka:
- Jobba 8-17 mån-tors
- Diverse möten inom volleybollen
- Ringa två företag ang. sommarjobb
- Träna
- Planera påsken
- A åker till Östersund  


Så mycket kärlek i luften.

Lördagen var helt underbar. Jag och älsklingen hade en heldag på Marieberg Galleria med massa shopping, fika och lunch!
Jag köpte några tröjor från Gina Tricot och H&M och så ett par supersnygga jeans för 199 kr från H&M, som sitter som en smäck - vilken guldträff!
A köpte en hel kostym-outfith på Dressman (han ska nämligen på bröllop om ett par veckor). Och butikssäljaren var chic och helt underbar. Hon hjälpte på ett bra och snabbt sätt och A blev supersnygg!

På kvällen var det årsmöte med klubben följt av en avslutningsfest. Ojojoj vad kul vi hade! En helt underbar och minnesvärd kväll minsann. Kommer sakna laget något enormt. Och konstigt nog så längtar jag till nästa säsong. Haha den här har inte mer än tagit slut förens jag vill gå på nästa! Hur som helst så vart jag invald i styrelsen också, kul va!

En grym lördag var det, kort sagt!


Hantera sötsuget del 6.

6. Träna!
Kort och gott: När man tränar frigörs massa ämnen som är bra och hjälper till att leda bort tankarna från sötsaker, så med tiden kommer hjärnan att vänja sig av med det söta och begäret kommer att minska!


Det känns som måndag.

Men det är onsdag och första dagen på jobbet. Det gick superbra! Har varit full rulle och högt tempo hela dagen, tiden har bara runnit iväg. Det är så jag vill ha det. Mycket att göra så det känns som att tiden går fort.
Men nu är jag supertrött. Jag har duschat och ätit mat och ska snart slänga mig på soffan för att se Grey's. Yejj säger jag bara! Har inte kunnat kolla på ett enda avstnitt för vi brukar alltid träna vid den tiden. Men inte idag, ingen volleyboll på hela veckan. (Men så klart egen träning).

Ha en fin kväll!





Kvarsfinal 4. Now it's over.

Ja vad säger man efter en förlust i en (vad det blev) avgörande kvartsfinal. Känns inge vidare. Det hade nog kännts lite bättre om vi spelat superbra och verkligen på topp och att Sollentuna vann för att de var det bättre laget. Men så var det inte. Det var vårt eget fel att vi förlorade, våra misstag och vår inställning. Vi började starkt och första set var mycket jämnt. Men sen hände något på våran sida (eller inte hände kan man ju också se det). Allt tappades och rann ur våra händer. Förlust 3-0. Det var ingen vidare bra avslutning på den här säsongen. Men jag ska inte deppa för det. Jag ser tillbaka över 09/10 och tar med det positiva och de härliga vinsterna, resorna och minnena med mig framåt (vi vann ju Svenska Cupen bland annat, det är inte dåligt!).



Säsongen är slut nu...


Hantera sötsuget del 5.

5. Ha inte godis hemma.
Det du har hemma i kylen och i skafferiet kommer så småningom hamna i din mage. Så köp hem bra och nyttig mat och mellanmål så slipper du försöka avstå från frestelser hemma. Det är nog kämpigt att motstå de som finns på stan!


Tisdag.

Det har varit en seg förmiddag. Jag har bara suttit vid datorn, bloggat och surfat och lyssnat på musik på mtv.
Måste nog ta mig ut på en promenad så man vaknar till lite. Det är ju match idag! Vi åker halv två.. och kommer hem mitt i natten typ. Matchen börjar sju och håller säkert på i två timmar (minst). Sen tar det lite mer än två timmar hem igen.. Och jag blir lite stressad över det eftersom det är första dagen på mitt nya jobb imorrn. Det är inget märkvärdigt arbete, det är bara extra jobb i 11 dagar men jag måste åka från Linde med tåget tio över sju! Fatta tidigt jag måste gå upp!! Gaaah. Men men, det är bara att bita i det sura och fixa det!

Nu fokuserar vi på matchen!
Ha en bra dag! Och kan ni får ni gärna komma och hejja kl 19 i Sattelit, Sollentuna!


Hantera sötsuget del 4.

4. Förbered dig!
Är sötsuget så starkt att du inte kan ta bara en liten bit choklad utan äter hela kakan? (så var det för mig)
Då är det bäst om man avstår helt från söta saker under en tid (minst en vecka rekomenderar jag) så man inte faller i de små fällorna som finns överallt i vår vardag nu för tiden. Ha tillexempel med dig ett eget mellanmål; ex nötter eller en smörgås, och ät på fikarasten så kan du enklare stå emot bullarna och annat sött.

Det som är svårt för mig under den här tiden jag kör utan socker är när helgen kommer. Jag förknippar fredagskvällen med godis och mys i soffan. Och det kan vara svårt att koppla bort de två faktorerna, de går ju hand i hand kan tyckas. Men bryt mönstret. Ersätt den vanan med en annan, ta en fruktsallad istället, eller varför inte en skön fredagspromenad!?


Med solen i ögonen.

Igår var det en hel vanlig måndag med några ärenden på stan. Bland annat till Arbetsförmedlingen för en påskrift. Sen tog jag en långpromenad runt Lindesjön med härlig musik i öronen och solen i ögonen. Jag gillare!
Detta följdes av Kids volley och träning på kvällen.
En helt vanlig måndag, som sagt.


You can't buy happiness!(?)

Här är några av mina godbitar från H&M. Jag hittade så mycket snyggt i katalogen men allt fanns inte i butiken, så en del ska jag köpa sen. Hmm.. jag lider av ett stort shoppingsug! Och bra det, för på lördag ska jag och älsklingen till Marieberg för en heldag med mat, shopping och massa kul!


Kvartsfinal 3.

Det höll inte riktigt i söndags. Vi ledde med 2-0 i set när det blev tio minuters pause innan tredje. Kort kan man säga att Sollet vände och vann. Haha men vi får verkligen skylla oss själva för det var vårt eget fel.
Vi står inför den fjärde kvartsfinalen ikväll i Sollentuna och de har 2-1 i matcher.
Nu handlar det bara om vilket lag som vill mest!

What time is it? - GAMETIME!

Hej och hå! Snart är det dags för morgonträning. Eller träning och träning, det blir lite serve och mottag för att känna på boll innan matchen idag. Viktig match! tredje kvarsfinalen och det står 1-1 i matcher. Så kom till Lindehallen 14.00 idag och hejja om ni har möjlighet!

 


Lyckat.

Det blev några fina inköp idag. Besviken blev jag när H&M inte fått in allt nytt som fanns i katalogen och på hemsidan. Jag har lite svårt för att beställa hem kläder då jag gärna vill prova storlekarna. Jag är typ mellan två storlekar så det skiljer sig lite ibland. Men hur som haver så fick jag alltså hem några plagg. Hinner inte visa de nu men ska försöka imorn efter matchen.
Ha en skön lördagkväll!

Morgonstund.

Godmorgon!
Idag är det tidig träning i Örebro sen tänkte jag stanna kvar och shoppa lite. Jag har sett så mycket nytt fint som H&M fått in som gärna får komma hem till mig. Visar sen om det blir något inköp.

Konstigt nog är jag så himla sugen på en latte!

190310.

Hade några ärenden på stan idag så även då vädret var kasst så tog jag mig ut.
Jag funderade länge på att ta en löprunda imorse också men jag kom inte mycket längre än så. En annan dag kanske. Det är ju så mycket volleyboll nu ändå.



Våra grannar har bakat bullar, det doftar ljuvligt i trappuppgången!

Dagens kost
Frukost: Kiwi, yoghurt, musli, två sesamknäcke med bonjour och paprika

Lunch: Kyckling, curry, hemmagjord potatismos, sallad


Middag: Makaroner, korv


Hantera sötsuget del 3.

Att utesluta socker ur kosten är inte lätt må jag säga. Jag har hållt i det nu en vecka och är inne på vecka två. Jag har bestämt för att köra en vecka till och sen få unna mig på lördagar. Så nästa helg ska det njutas av godheter!

3. Stålsätt dig!
Det finns så mycket sött och gott omkring oss men ska vi verkligen äta sött så fort vi kan? Äter man en kost med sött i varje så vänjer sig kroppen snabbt med det och vill fortsätta få i sig sött. Ett bra tips är att stå emot sötsakerna, ialla fall vissa dagar! Och vill man bli av med sötsuget så uteslut allt socker ur all kost i tre dagar.


Kvartsfinal 2.

Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss när vi gästade Sollentuna igår. Och även då vi spelade like crap så var vi nära i det fjärde setet för att kunna avgöra på ett femte. Men det räckte inte till. Vi får ladda om och ta de på hemmaplan igen på söndag!

 

Foto: http://sportfoto.olsin.se  


Dilemma.

Arbetsintervjuven idag gick relativt bra. Jag hade lämnat in mitt cv för ganska länge sen men nu hade mitt cv hamnat i sommarjobb-högen. Intervjuvn flöt på och de verkade intresserade och glada över att jag ville jobba hos de. Men, så fråga de om jag visste något datum i sommar jag inte kunde jobba. Då sa jag att jag och sambon ska åka till Skellefteå under tre veckor. Det var inte så populärt och de ställde sig lite på tvären. De hade trott att jag bara sökte sommarjobb men jag sa att om de behövde någon redan nu så var jag tillgänglig.
Men jag vill inte byta bort Skellefteå mot att jobba. Men jobb är ju alltid ett jobb. Så jag måste fundera över hur jag ska göra nu!?

Kvartsfinal 1.

Igår vann vi kvartsfinal 1 mot Sollentuna med 3-2. Det var en rysare må jag säga men vi skötte oss bra. På onsdag när det är dags för andra kvarten ska vi vara ännu bättre!

En kul helg.

Oj, vilken kass uppdatering under helgen. Det har inte blivit mycket tid åt annat än volleybollen. Nu är vi inne i slutspelet och det tränas som aldrig förr. Inte en ledig stund känns det som. Men jag och sambon hann iaf med en middag, melodifestival och spel med bästa F & T. Vi spelade "med andra ord" och jag och F regerade!

F - Vem har målat Mona Lisa?
J - Picasso!!
F - Ja!


Torsdagens.

Okej, en snabb dagens kost!

Frukost: Musli, mjök, banan
Lunch: makaroner, bacon, korv (igen! Jag tänkte ta pyttipanna men det innehöll socker, sen tänkte jag att köttbullar borde jag få äta. Haha ack så fel jag hade tom de innehöll socker och jag orka inte göra egna)
Middag: Hemmagjord potatismos, fisk och sallad
Kvällsfika: tre knäckemackor med ost och paprika och en smoothie med massa olika frukter yoghurt och proteinpulver iblandat.


11e mars 2010.

En del promenader har det blivit idag. Skönt. Sen har jag lekt med A-C's supersöta unge :D och A spela hockey med han och han hade supersmå söta hockeyhandskar. Det ska vårat barn också ha sen! Jag hoppas på att få sitta barnvakt någon gång ;)
Men, nu till det jag tänkte skriva om från början. Träningen gick bra. Vi var få men tappra själar och jäklar vilken bra träning det blev. Vi har en härlig inställning inför slutspelet och bara på den energin kommer vi komma långt med. Vi träna på ett hemligt vapen! Oj vad chockade Sollentuna kommer bli. Haha nej jag bara skojja, igen! Eller!?


Håll tummarna.

En långpromenad i det fina vädret blev det igår, och så några ärenden på stan.
Följt av sen träning som alla andra onsdagar och vi körde på hårt inför första kvartsfinalen som vi har på söndag hemma mot Sollentuna. Det är så himla kul att det är slutspel nu!



På måndag ska jag på arbetsintervju.. Wiiie!

Gårdagens kost
Frukost: Fiberhavregrynsgröt
Lunch: Grillad kyckling utan skinn (den innehåller tydligen socker så jag fick pilla bort det) och sallad
Mellis: Mango, två morötter
Middag: Pasta, bacon och falukorv


Bloppis.

Lämna namn, adress, mail samt vad du vill köpa i kommentarsfältet. Jag kommer inte publicera kommentarerna så ingen annan kommer se. Jag står för frakten.

Först till kvarn är det som gäller så skynda att fynda! ;)

1. Oanvända skor från H&M storlek 40 men passar även en 39a.



Pris: 50 kr.


2. Svart kavaj/trenchcoat storlek 38a. Använd en gång. Supersnygg och trendig men är lite för stor för mig.


Pris: 50 kr.


3. Chanelörhängen.


Pris: 150 kr.

4. Trenchcoat-liknande vårjacka från Zara. Beige/ljusbrun storlek S.


Pris: 300 kr.


Hantera sötsuget del 2.

2. Lyssna
Kan man lyssna på sin kropps signaler och tolka de rätt så förstår man när man är hungrig på mat och vad man behöver få i sig. Tolkar man signalerna fel kan man uppleva att hungern istället är sötsug. Var uppmärksam på vilka situationer din hjärna är sötsugen. Tillexempel så jag har svårt att titta på film utan att ha något sött och gott att äta. Men är jag mer uppmärksam på det så blir det lite lättare att undvika de "fällorna".




10e mars 2010.

Vaknade hyfsat tidigt idag men gjorde det med ont i halsen. Inte bra! Det är vad som händer när man är ledig från volleybollen i två dagar. Ajajaj!
Men det stoppade inte mig, nej, jag började dagen med städning och så sydde jag upp en klänning till linne.

Den här köpte jag på H&M förra sommaren för jag gillade överdelen så mycket och då var det en klänning. Men jag trivdes inte så bra i den så jag sydde upp den och whola! Ett linne. Snabbt och enkelt kan man förvandla plagg i garderoben till något nytt och roligt! 

 


Hantera sötsuget del 1.

1. Kartlägg dina matvanor.
Vad och när äter du? äter du frukost, lunch, middag och ett par mellanmål eller går det många timmar mellan måltiderna? Äter man sällan på dagen, alltså med många timmar mellan målen så kan hungern slå till och därmed ett starkt sötsug. Men äter man lite ofta, alltså flera mål om dagen så hinner man inte bli jättehungrig och därmed slår inte sötsuget till. En näve med nötter kan räcka som mellanmål. Eller varför inte en smarrig smoothie!?

 





Exempel på en superlätt smoothie

En hel banan
En halv deciliter hallon
En halv deciliter blåbär
Två och en halv deciliter naturell yoghurt
MIXA!

 

 


En underbar dag.

Nu är jag inne i dag två på den sockerfria veckan och det är de 3 första dagarna som är jobbigast sen försvinner sötsuget. Men jag kör på fast det ibland är lite tufft och det gärna skulle vilja slinka ner en liten chokladbit!

I dag var det så himla fint väder så jag satte på mig träningskläder och löparskorna imorse. Det blev en runda på 3 km. En lagom och behaglig runda. Åh vad jag har vårkänslor nu!
Jag och sambon tog en sväng in till Örebro också. Där shoppa vi loss och åt middag på Oleary's. Mycket trevligt!

Jag köpte bland annat den här snygga trenchcoaten - I love it!


Dagens kost

Frukost: müsli, mjölk, banan
Lunch: spaghetti, köttfärssås, sallad
Fika: kaffe
Middag: ceasarsallad, kyckling, pommes

 




Ny vecka, nya möjligheter.

Måndag igen. Känns bra.
Jag har idag inlett en ny sockerfri vecka. Så ni som är sugna på att göra samma sak kan hänga med här. Och eftersom det är en del som är intresserade av kosten så lägger jag upp det. Ni som inte är så intresserade behöver inte läsa.
Jag lägger upp kosten och den träning jag gör utöver volleybollen. Nu är ju säsongen inte slut än så det bli mest volleyboll men efter säsongen så kommer jag träna mer på egen hand. Både styrke och kondition.

Frukost: Musli, a-fil, banan, mango, ananas, blåbär
Lunch: Västkustsallad
Mellis: Sesamknäckebröd med ost, mjölk, kiwi
Middag: Spaghetti och köttfärssås, sallad, mjölk

Vi hade träningsledigt från volleybollen idag så jag körde igenom kroppen med lätta vikter i gymet.


Söndagen.

Vi förlorade siste seriematchen mot Hylte/Halmstad. Inte bra! Men tack vare att vi fick 3 poäng från matchen mot Elverket i höstas så säkrade vi fjärdeplatsen. Så nu är det Sollentuna vi ska möta i kvartsfinal! Hejja Linde :)

Efter matchen åkte hela laget, förutom Nadya som skada sig under matchen, till badhuset. Vi bubbla, hoppa från tre meter, snöbada, basta och rejsade i rutschkanan. Himla kul hade vi! Sen köpte vi med pizza och åkte hem till Nadya och åt där. En trevlig och rolig avslutning på serien inför slutspelet.
Marcie kommer ju också att lämna oss. Vilket är himla tråkigt men jag förstår henne ändå.


Lördag kväll.

Hade träning i Örebro ikväll också. Det gick bra. Vi laddar som bara den inför sista seriematchen imorn mot Hylte/Halmstad.
Nu ska jag fortsätta kvällen med melodifestivalen!


Lördag.

Det blev en fika med Larsa, Mia, Fia och Tompa idag. Jag var det femtehjulet eftersom A jobba idag men det gjorde mig inget för jag hade så trevligt ändå. Sen gick vi upp och kolla på lägenheten F&T ska flytta in i snart. Nyrenoverad och superfin! Jag är inte alls avis!


Lördag morgon.

Jag har klippt mig idag. Själv! haha jag tog saxen och toppade lite grann. Jag vet inte om det syns så mycket men det var så himla slitet så jag kände mig tvungen. Och snart måste jag färga utväxten igen också men det får Fia ta hand om.  

Nu ska jag ta mig ut i det fina vädret med min nya jacka!


Smart köp.

Team Sportia hade rea idag så jag gick dit och hittade en supersnygg skidjacka. Jag tänkte att jag kanske skulle vänta till nästa säsong eftersom våren börjar komma och jag kommer ju inte vara i någon skidbacka direkt förens kanske till nästa vinter. Men eftersom det var rea så tänkte jag ändå vara smart och passa på nu när det är billigare.
Färgen är snyggare än på bilderna, måste jag bara påpeka. Och den passar perfekt till mina bruna täckbyxor. Jag är nöjd med mitt köp :)



Jag vill köpa en systemkamera så man får lite sjysstare bilder :)


Lunchupplevelse.

Underbart väder idag igen. Så himla härligt! Kroppen fylls av positiv energi.
Måste bara få berätta om en rolig sak som hände under vår såkallade fredagslunch. Vi gick till Pepe's och skulle äta filé oscar. En stund senare kommer personalen ut med maten och på tallrikarna ligger två torra bankade köttbitar, pommes och oreange beasås! Jag och A kollade på varann och ba jaha vad är det här!? Vart är räkorna och sparrisen..!? Nån sekund senare kommer personalen ut med en liten tallrik med räkor och en citron halva och han säger ursäkta! Och börjar skrapa av räkorna från tallriken över vår mat. Haha det var så himla komiskt. Men en sak är säker, vi kommer aldrig gå dit igen!


Arkivet.

Jag hittade ett gammalt usbminne med massa bilder från förr. Riktigt kul att kolla igenom. Nostalgi på hög nivå.
Här kommer ett urval




Skönhetstips.

Förvara din eyegel i kylen.
När du använder den på morgonen så kyls svullnaden kring ögonen ner.
Mycket effektivt!


Du är världens bästa lillebror.

Ibland slår det mig. Riktigt hårt. Som ett kraftigt slag i magen, och den där obehagliga klumpen i halsen bildas. Det är svårt att vara ifrån dig, för jag vet att du behöver mig. Du behöver din stora syster. Och jag behöver dig. Jag vill vara med, på nära avstånd, och se hur det går för dig. Inte bara höra över telefon utan faktiskt fysiskt vara där med dig.
Du har blivit så stor lillebror. Och jag saknar dig. Något oerhört!


Jag kommer alltid finnas här för dig <3


Tänkvärt.

Som den vise mannen en gång sa till mig:

- Framgång är inte nyckeln till lycka. Lycka är nyckeln till framgång. Om du älskar det du gör, kommer du att lyckas.


Så sant! Och det var exakt de orden jag behövde höra i just den stunden. Klockrent.


(bild från förra året i Norsjö, foto Åke Andersson)


A beautiful day.

Oh jisses vad skönt det var med sovmorgon imorse! Första dagen som arbetssökande igen. Känns hyfsat bra för tillfället. Men som tidigare nämt har jag andra jobb på gång. Så jag vill inte oroa mig för den biten. Men jag vill hitta ett bra sommarjobb eftersom vi ska vara kvar i Lindesberg största delen av sommaren.
Plus idag var att solen sken och jag tror till och med att det var plusgrader ute, det kändes som det iaf. Härligt vintervår väder! Jag blir så glad av sånt här väder. Man känner hela kroppen fyllas av glädje. Fånigt kanske men det är bra energi.
Jag och sambon tog en promenad och uträtta några ärenden på stan idag. Jag stanna till hos Fia på hårstudion en stund också. God I miss that! Massa prat, skvaller och 1 1/2 timme senare så var det dags att slänga i sig lite mat och dra till träning.

Det var min dag det! Hur har ni haft det?




Det går bra nu.

Sista dagen på MK idag! Det kändes bra när jag gick för dagen. Slutade dock inte med flaggan i topp då jag bara fick ihop ett sälj men lika glad är jag för det. Imorrn är det mycket som står på schemat. Ska till AF, skicka in papper, gå till Fia på salongen (som jag har saknat det) och inte minst röra på mig! Jag har suttit still hela dagarna långa i 3 veckor nu. Det ska bli skönt att få röra sig om dagarna :D Hoppas det bjuds på lika fint väder imorrn som det var idag. Käns som att våren inte är långt borta!
Ska snart på träning också, like usual en onsdag!
Hej så länge


Rus av lycka.

Jag känner mig full av inspiration och motivation men jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig, hur jag ska formulera orden rätt.
Ett litet rus av lycka.



Hard work work.

Åh det är så skönt att jag bara har en dag kvar på MK. På torsdag ska jag söka ett annat jobb och håll tummarna nu att jag får det! Sen har jag ett jobb på 3 veckor i slutet på mars, så än så länge går det ingen större nöd på mig. Men hojta gärna till om ni vet något jobb ledigt, gärna i Lindesberg ;)

Här kommer dagens bilder. Lite småtrött, de togs sisådär vid sju imorse!

 

 


Those good old times.


I brist på annat.

Jag kommer inte på vad jag ska skriva så jag bjuder på de här bilderna så länge!




Välbefinnande.

Idag gjorde jag en viktig sak. En viktig sak för mig själv, min självkänsla.
På onsdag gör jag min sista dag på det här jobbet och det känns så himla bra. Jag känner en tyngd som lyfts från mina axlar. Jag har inte trivts det minsta på jobbet och det har varit ren pärs för mig att sitta på rumpan och ringa till folk hela dagen. Till en skitlön dessutom. Men som sagt, på onsdag är det slut.

Har en annan grej på gång..


(gammal bild)


Välkommen till min blogg.