Pilates del 2.

Här visar jag några övningar som är bra för bålstabiliteten. 
Pilatesträning är stabiliseringsträning för bålen, det vill säga man tränar mest mag- och ryggmusklerna. Man tränar den inre muskulaturen som behövs för hållningen och som kan vara svår att komma åt med traditionell styrketräning. Pilatesträning är funktionell träning vilket innebär att målet inte är att isolera och träna en muskel i taget utan att även träna musklernas samarbete. Det leder till att man får smidigare rörelser.



- Sitt och balansera på bollen med rak rygg och fötterna i luften.

 
- För att öka svårigheten sträck ut höger ben och vänster arm i en rak linje, och vice versa.

 
- Här tränar vi sidomusklerna. Du ska inte pressa ned ländryggen mot golvet när du gör denna övning utan sträva istället efter att behålla ryggens naturliga svank och jobba från sida till sida långsamt.


- Du ska sträva efter att vara rak i kroppen. Det ska gå som en linje från foten till handen. Byt sedan arm och ben och jobba med varannan.


- Utgångsposition (bild v.). Rulla ryggen upp kota för kota, tills du kommer i den position då du är helt rak - som en linje från fötterna till öronen. Gå inte längre upp än du blir rak i kroppen, böj alltså inte ryggen bakåt.


När du tränar Pilates ska du göra övningarna i långsamt tempo och hela tiden känna efter att du behåller din hållning.
Anpassa antalet repetitioner efter hur stark du är men en riktlinje är 8-10 repetitioner per övning. Kom ihåg att det är bättre att göra få repetitioner långsamt och med god teknik än att slarva igenom övningarna många gånger. För att få bästa resultat av träningen bör du träna regelbundet, 1-3 gånger i veckan.
Det är däremot bättre att träna en gång än ingen gång!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till min blogg.