Welcome.

Har hängt med Lisa och vår nya spelare, som kom igårkväll, mest hela dagen. Vi har fikat, varit i hallen, promenerat, visat runt lite i Linde, ja lite allt möjligt. Och sen på kvällen åt vi mat på Jalla Jalla med Erika och Tessan. Trevligheter!
Vi gör allt för att den nya tjejen ska trivas, och hon verka uppskatta vår gästvänlighet.
Det här kommer bli en bra säsong, det känner jag på mig! Och om bara några dagar är hela laget fullständigt, då kan vi äntligen köra på fullt ut.

Nu blir det idol.




???

Jag måste bara få berätta lite om "Johnnys hörna" som finns här i Lindesberg. Tänk dig en loppis, myrornas och skrotnisse i ett! Ja det är precis vad det är. Lokalen är stor och bysst med grejjer, allt du kan tänka dig, och man kommer knappt fram. Jag har aldrig varit med om dess like!

 


Måndag.

Ingen väckarklocka ställd och ändå vaknar man tidigt. Solen sken in genom persienerna och jag kände att det här kommer bli en bra måndag! Efter frukost satte jag och sambon igång med vårat lilla matprojekt. Innan helgen hade vi nämligen sett ett recept i ICAs reklamblad som vi ville testa på och handlade alla ingridienser. Älggryta med kantareller! Och nu två timmar senare är det klart. Hoppas det blir gott!


Tar ett tag, men mmm så gott.

Känns liiite konstigt att börja laga middag klockan tre, men ack så gott det ska bli :)
Har tidig träning idag, på Örebro universitet, och det gäller ju att äta mat 2 h innan sägs det.




Det är okej att sakna ibland.


Höstmys.

Det blev en kanske lite för lång sovmorgon idag, snooza är farligt!
Väl uppe och efter lite mat i magen så kollade vi igenom reklambladen och skrev upp mat att handla. Det blev en sväng på Lidl och Hemköp. Kan verkas, ja you name it, men har man tid (arbetslös och inget annat för sig) så kan man faktiskt spara en liten slant genom att handla vissa varor på den ena eller andra matbutiken. Konkurans är bra. Javisst!
På eftermiddagen gick jag, Erika och Lisa på en prommis runt sjön. Vi prata om massa olika men mest om volleyboll. Det var riktigt mysigt må jag säga. Mer sånt!





Fake it 'till you make it.

Om ett tag är det dags för träning och vi ska även prova ut storlekar på de kläder och så vi ska få till laget. Vi har redan sett hur matchtröjorna kommer bli och en sak är ju säker, vi kommer va såååå snygga på plan! ;)
Alltid kul med nya grejjer inför varje säsong!
Sambon har hemmapremiär mot Arboga ikväll också men eftersom jag tränar hinner jag bara se första period. Men det är bättre än inget.


 


Ett paket.

Äntligen kom mitt paket från H&M. Jag kan ju bara konstatera utan att gå in på några vidare detaljer: H&M kundtjänst är + och personalen på ICA (utläm.) är -
Här är några av de grejjer jag köpte :)


Linne, armband.

Sporttopp.


Du är svår att leva utan, jag är svår att leva med.

Jag känner mig lite sjuk idag, inte alls bra. Det blev ändå en liten tripp in till Örebro där jag gjorde några kontroller för Better Business World Wide AB. Hoppades på att hitta nåt kul att köpa också men icket. Dessutom väntar jag på mitt paket från H&M som tydligen inte vill komma i tid...
Det har varit förfärligt väder idag och med förfärligt väder kommer förfärligt humör. Stackars sambon, att han får stå ut med mig dessa dagar. Jag får ont i huvet när det är regnigt och tugnt ute plus att jag blir irriterad när det blåser och regnar! Men en sak bör nämnas och det är att han inte bara står ut med mig dagar som dessa, han kom även med frukost på sängen imorse! Helt lovely :)
Snart ska jag iaf få massage av våran sjukgymnast, så får hoppas på att det känns lite bättre efter det...

 

 

 


Långpromenad.

Imorse blev det en långpromenad runt Lindesjön. Det var jättemysigt! Sådär lagom svalt, solsken och löv på marken. Jag bara älsklar hösten :)
10311 steg senare blev det en pasta å bacon lunch sen cyklade jag ner till Team Sportia och köpte lite träningsgrejjer. Killen i kassan var riktigt snäll och gav mig 20 % rabatt för han tyckte våran rabatt vi får genom volleybollen (10/15%) var för lite, så det tacka jag så mycket för!


 


Det är bra mycket trevligare att vara två.



"Ge vad du vill ha,
och ta vad du kan få"

-LW

 

 


Söndag i Katrineholm.

Idag söndag var vi i Katrineholm och såg när de, Örebro och Sollentuna spelade träningsmatcher. Vi skulle egentligen vara med och spela men eftersom vi är få i truppen än så länge med några skador och sjuka spelare beslutade vi att det inte skulle ge så mycket att vara med.
Men det var en kul liten tripp som jag, Tessan och Erika tog och det var kul att se lite volleyboll. Alltid spännande såhär under försäsongen att se vilka spelare de andra lagen i serien ställer upp med. Våra utländska proffs kommer inte förens om två veckor så vår trupp är inte helt fylld än :)

En kul grej idag var ju också att jag fick träffa min underbara vän Cissi. Bara en kort stund dock men bättre än inget ;) I miss you!
Måste även lägga in ett plus i kanten till LisaJ's megasuperTAKblock!! Det var riktigt snyggt ;)



Kaisa serve - Katrineholm vs. Örebro


Massa mys.

Lördagkvällen tillbringades med Tessan, Erika och Kristin och det var mys för hela slanten. Pizza, massa godis, mjukisar och film - superskön kväll!
De tog fram deras råttor en stund också och de var både äckliga och söta på samma gång.





Morgonträning.

Upp tidigt var det ja, frukost och sen cykla till träning.
9.30 startade vi med basket/doppboll som uppvärmning och det roligaste var ju ändå Millis självmål ;) mitt lag försöker göra mål i deras korg men lyckas inte, Millis fångar bollen, är helt fri eftersom vi andra springer mot den andra korgen (för att försvara deras anfall) men Millis står kvar och skjuter på deras egna korg OCH GÖR MÅL ;) haha helt underbart kul.

Sedan sattes våra gymnastiska färdigheter på test. Vi gjorde bla kullebyttor, julade, gick på alla fyra och lite andra saker i samma mening. Sen var det då dags för de själva styrkeövningarna.
Fyra stationer (4 varv/station) med skivstång och sedan direkt snabbhetsövningar på det.
 1 - frivändning, sicksackhopp över två parallella gummiband.
 2 - Utfallsbenböj, vristhopp.
 3 - Snabba hopp med skivstång, hopp upp på plint.
 4 - Sidoböj med skivstång, skridskohopp, snabba fötter i stege.

   




090918.

Lugn dag idag. Har fixat lite hemma med kort och ramar sen gick vi ut en sväng på Lindemarken som är fre-sön. Det var helt galet mycket folk och svårt att ta sig fram på gatorna men det är ju trevligt att det händer nåt :)

Sen bar det av till träning och idag i Örebro, på universitetet. Vi var inte så många idag så det blev extra mycket bolltouch och det är ju alltid positivt.

Nu blir det godispåsen och sen hyfsat tidigt isäng - imorgon träning 9.30. Och jag ska bli bättre på att uppdatera!



Shopping.

Idag har det shoppats i Marieberg Galleria. Blev inte så många inköp, bara ett par basplagg. Men jag såg en del kappor som kommer nu när hösten närmar sig. Jag slängde min kappa i flytten så jag vill köpa en ny för i år :)

Och ikväll har vi ordnat en riktig fotograf som ska ta lagbild och enskild bild på träningen. Vilken tur!! Då slipper vi skicka in egna bilder, men tack så mycket ni som var med och sa vilken ni tyckte var bäst!


Koffelane, binkebane.

Vi ska skicka in porträttbilder till volleybollen. Jag kan inte bestämma mig.. Vilken tycker ni?


1 eller 2!?
Måste bara tillägga att jag vet att matchtröjorna är såå ugly, men vi ska få nya snart :) yeahj


Good shit.

Även idag bjöds det på underbart väder. Man blir ju så lycklig av det.
Vi checkade in Folkan idag, de hade någon slags outlet-försäljning men det var inte mycket att hurra för.
Sen köpte vi kaffe och fikabröd på Frosts och gick ner å satte oss på bryggan vid sjön. Ljuvligt må jag säga! :)

 






Jag vill ha höst nu.

Jag vill ha höst. Det är mysigt, och helt underbart. Tänk en dag då löven bytt färg, en del på marken och en del tappra kvar på träden. Det är kyligt, svalt sådär perfekt att ha jeans och kofta, mössa och stövlar. Solen tittar fram på en molnfri himmel. Höst höst höst. I love it!!


Förra hösten.



En mycket bra vän.


Det här är Madelene,
hon är en bra vän,
och jag saknar henne.









Måndag.

En underbar start på dagen - morgonjogg. Tog en liten runda på 3 km, med iphonen som redskap - jag laddade hem ett fitnessprogram igår som räknar steg, km, tid och kalorier (skeptisk men ändå).
Sen blev det lunch och ner på stan. Gick runt och tittade lite sen tog jag och sambon en latte på ett supermysigt fik. Trevlans.
Och eftersom jag nu har blivit ledare för Kids Volley här i Lindesberg :), så har jag även spenderat massa tid åt att lära mig regler och hur man spelar Kids Volley.. Det är nämligen svårare än man tror :P Hur som haver så var det träning mellan fyra och fem och det gick superbra. Jag går verkligen in för det här nu, det kommer bli superkul!! :)

Nu är det snabbt i med lite mackor och yoghurt och vidare till min egna träning.
See u.

Slapp.

Idag har det inte varit annat än en slappardag! så skönt och behövligt. Bra sovmorgon, liten promenad i fina höstvädret och soffan,soffan,soffan. Såg en film nyss, Seven Pounds. Oh my god vad bra den var! I slutet kunde jag inte hålla mig från att flänna*. Filmen rekomenderas starkt!

 



*flänna = gråta (norrländska ;D)


Liten roadtrip till Oslo.

Fredag-lördag var det träningsturnering i Oslo. Det var spännande och kul att åka till Norge, för jag har aldrig varit där. Ett litet lustigt men fint och trevligt land :) Norskorna var härliga, jag gillar deras språk. Det låter så glatt och härligt! Det tog iofs ett tag innan vi hittade till hotellet, så det blev inte s¨många timmars sömn (upp tidigt lördag morgon). Det är inte såå lätt att hitta i Norge :P Vi skyller på Oskar ;)  
Men hur som haver så gick inte matcherna riktigt som vi ville. Vi var en mycket tunn trupp som åkte, bara 8 pers. Det är alltså en 6a, libero och EN avbytare.. inte bra. Och det gick inte så bra heller.. Vi drabbades av diverse skador. Jag stukade foten i andra set under första matchen. Sara F stukade sin under andra matchen. Lillis stuka handleden och sträckte ljumsken. Sen har vi ju Maddis med sin handled från tidigare operation och Tessans plus Lisas redan tejpade handleder...och juste Sara T å Erika var sjuka. Haha vi är inte så hela för tillfället, men ack så tappra!

Peace and out.


Inspiration.


Duktig.




Jag har sökt jobb idag :)




Inte okej.



Är man en person som syns och hörs då får man båda delarna; folk som tycker om en och folk som inte tycker om en. Det finns alltid någon som inte tycker om en annan. Men att yttra detta i text, tal eller fysik är inte okej! Dessa människor som inte har något bra självförtroende finns i världen och ja, ni vet, måste trycka ner andra för att själva må bra. Det är väl här som mobbing artar sig antar jag.

Jag är den där personen, som syns och hörs. Jag är inte en liten tyst, blyg, försiktig tjej som gick längs väggen i skolkorridorerna och aldrig vågade säga hej. Jag är den tjejen som säger vad jag tycker, är något fel så säger jag ifrån. Jag är den utåtriktade, starka men ändå ödmjuka tjejen med starkt självförtroende. Och det är något jag har fått bygga upp. Det tar tid ska ni veta! Det har jag upplevt utan att behöva gå in djupare på det.
Det som inte dödar gör en starkare brukar man säga, och det är precis det jag utgår ifrån.

Men försök vända blicken in till ditt inre istället för ner på andra.



Bojkotta otrevligheter.



Du som skriver dryga och idiotiska kommentarer i min blogg - SLUTA MED DET!

Det visar bara på hur liten, så otroligt liten människa du är som måste kommentera på ett nedvärderande sätt och trycka ner för att lyfta dig själv. Men vet du vad, jag bryr mig inte om dina kommentarer, jag tar inte åt mig (och tro inget annat bara för att jag skriver detta inlägg). Utan jag vill bara poängtera skillnaden mellan dig och mig, mellan självförtroende och dålig självbild. Dina kommentarer ger dålig energi, sådan energi som jag inte vill ha varken i mitt liv eller min blogg. 
Varför tar du dig tid, läser min blogg och anstränger dig med att lämna dessa onödiga kommentarer? Vad vinner du på det, egentligen? Ingenting äkta iaf.
Så som sagt, sluta!



Inspiration.







Gina Tricot.



Aaaaaj.

Jag skulle göra en frivändning med stöt igår på styrketräningen och KLANTJOSSAN kör upp den under hakan. AJ! Inte skönt, det kändes som alla tänder krossades i munnen. Som tur blev det inget jack, bara ett litet sår...


Självförtroende vs. Självkänsla.

Önskar du ibland att du skulle vilja ha mer självförtroende eller starkare självkänsla? Och våga ta för dig mer i livet?

Människor mer en god självbild lyckas oftast bättre i livet än de som inte har det.
Men vad beror det på?

◊ Självförtroende är vad du presterar utåt, som hur det går i skolan, jobbet, kompisarna.. Du vet själv vad du åstadkommit, vilket ökar eller minskar ditt självförtroende. Gör du saker du är väldigt nöjd med skapar det en viss status för dig själv vilket ökar ditt självförtroende.

◊ Självkänsla är en inre, undermedveten bedömning av dig själv. Självkänslan byggs endast upp när du är ärlig mot dig själv och dina känslor. Det betyder att om du gör det som du verkligen vill i ditt liv känner du dig tryggare och lyckligare.

Många människor har idag ett gott självförtroende men en dålig självkänsla, vilket innebär att de uppnår mycket framgång utåt, men inte på insidan. De personer kan vara riktigt olyckliga fast de ser ut som att de har allt.

Sen finns det de som har god självkänsla, men dåligt självförtroende. T ex en okänd konstnär eller en välgörenhetsmänniska som verkligen kämpar för fred på jorden som känner innerst inne att de gör rätt med sitt liv men inte får ut något budskap riktigt som gör att de aldrig får ett bra självförtroende

Bäst är det att ha en bra balans mellan självförtroende och självkänsla. Ett exempel på det kan vara en riktigt bra läkare, en elitidrottare, popstjärna m.m. De har lyckats bra utåt men har också en bra balans inom sig själv.
Men tänk på att en god självkänsla består medans ett bra självförtroende kommer och går, så viktigaste av allt är att vara sann mot dig själv!





Fashion baby, fashion.

Igår var det Victoria Secret fashion show




följt av säsongspremiär av Top Model 12!



Bra söndagskväll!


Matchen mot Katrineholm.

Första matchen gick inge vidare. Vi mötte Katrineholm och de var duktiga, det kan man inte sticka under stolen med men jag vet att vi kunde så mycket mer och bättre grejjer. Jag vet inte riktigt vad det kan bero.. men men bara ladda till nästa match ikväll halv sex mot det finska laget Liiga Euro.
Nu är vi hos Madde som bor precis vid hallen och ska äta mat. Jag är vrålhungrig :)

Mer senare. Så länge kan ni ju läsa detta från NA, intervjuven från igår.

 

 





Resterande matcher under denna helg gick ungefär som ovan.. Ingen höjdarhelg direkt men nu vet vi vad vi har att träna på och vad vi ska förbättra.

 


Träningsmatchen.

Det gick väl sådär på matchen idag. Man har ju inte matchtempo i kroppen direkt.. Första set var ruggigt jämnt och vi var uppe i 27 lika. Men Örebro var bra idag och vann matchen med 3-0. Vi bestämde oss för att lira ett extra set bara för att vi hade halltid kvar och det var ju som sagt träningsmatch. Vi vann det setet :)
Efter matchen blev jag intervjuvad av NA (närkes allehanda) och det är ju alltid lite knepigt att ge bra svar och analys direkt efter en match men jag tror det blev bra iaf :) 

Det blir tidigt i säng ikväll, inte nog med att jag är sjukt trött och helt slut men det ska upp tidigt imorgon bitti. Två matcher väntar imorrn.
Sov gott allesammans.

Det regnar idag, igen.

Nu laddar vi. Om två timmar åker vi till Örebro och spelar match. Det är de vi möter också, så det blir en liten försmak på derby som kommer under serien sen :)
Imorse var jag inte den piggaste men tvinga upp mig ur sängen vid halv 10. Jag vet inte var det är med mig men jag är supertrött på mornarna.. som en zombie! Kanske är för att hösten är på ingång.. Hur som helst så blev det en promenad efter fibergrötsfrukosten och snart är det lunch. Det blir kassler och pasta, och en proteinshake!

 


Kan låta äckligt.

Snart är det dags för träning igen. Har laddat upp med blodpudding och bacon. Kan låta äckligt men det var faktiskt riktigt gott. Och så ett iskallt glas mjölk till det. Super!

Nu är vi inne i fas 2 som coach säger och vi kör på hårt. Intensiva träningar med fart och fläkt varvat med tung styrketräning. Frivändningar, styrkeryck, stöt och sånt. I helgen är det en turnering i Örebro som vi ska deltaga i tillsammans med Örebro, Katrineholm, Holte (DK) och Liiga Eura (FIN). Ska bli kul, säsongens första matchningar.

 

 


Shit happens.

God morgon kära läsare!
Imorse hade vi en jobbig insidens med grannen nere i tvättstugan. K*rringen hade tagit vår tvättid. Shit happens men verkligen ingen bra start på dagen.
Vi ska ut en sväng nu iaf, äta lunch på Bellas. För mig blir det en pastasallad!


Idag blir det linne från Paris Kate & I - MQ svarta jeans och en svart kavaj till det :)
Later!

 


Välkommen till min blogg.