Tester.

Testerna gick okej med tanke på den lediga helgen och mitt halvsjuka tillstånd. Vi körde iofs bara tre olika tester idag; spänst, 10 m och vändningar. Vi kommer nog köra ett styrketest snart framöver men det blir oanmält. Det kan vara ganska skönt faktiskt för då tänker man inte på det innan, då blir det bara och så får man massa adrenalin av det.

Hur som helst så vet vi ju alla idrottare att det är bra med tester, men man är ju inte så bra såhär första testerna på säsongen men det är ett bra sätt att mäta resultat och se om man har förbättras = alltså, tränat rätt!

 


Bild från förra säsongen.

 


Värdefull tid.

På söndag morgon mådde man som man förtjänade men det hindrade inte mig från att stiga upp tidigt och bege mig mot 08a området. Jag åkte först ut till Lidingö och hälsade på mamma :) Mycket trevligt och uppskattande. Man får en bättre och mer vuxenrelation till sina föräldrar när man inte bor hemma längre, och speciellt när man själv bor på en annan ort. Iaf, efter att ha varit med mamma ett par timmar åkte jag till det gamla hederliga Vallentuna och umgicks med lillebror och pappa. Pappa bjöd på mat och vi tre hade ett ta-igen-tid-och-prata-om-allt konversation. Också mycket uppskattat :) Jag lånade en madrass och sov över. Upp tidigt imorse och åt frukost innan pappa åkte iväg och bror till skolan. Morgonstund har guld..
En buss, tunnelbana, tåg och ett tågbyte senare var jag hemma i Lindesberg.
Nu gäller det bara att få lite bukt på min förkylning som smygit sig på och ladda upp inför ikväll, vi har nämligen tester på träningen.





Lördagen.

Vi hade jättekul i lördags, jag iaf :) Det var middag hos mig medan sambon och hans lag hade inkilning i laget. Efter maten och lite förande så drog vi till den gemensamma festen och sen vidare till parkfesten. Har tyvärr inga bilder från kvällen men fun var det iaf! :)

Din trygghetszon.

Jag kollade runt lite på olika bloggar idag och fann ett inlägg om sin egen trygghetszon. Det var en liten uppenbarelse och ett riktigt bra inlägg. Så läs detta, det kan få dig på bra/andra tankar.

En återkommande anledning till att man inte vill förändra tillvaron är att man är för bekväm. 
Rädslan till att göra fel leder till att du inte utnyttjar de resurser som finns.
Det du måste göra är att acceptera att rädslan är något som du måste utmana för att kunna växa och utvecklas.

Man jobbar och går hem, gör allt det där som man ska göra! Åker och tränar, kollar på tv... Man önskar att saker och ting vore bättre och man hoppas att förändringen kommer av sig själv. Men vet du vad? Det gör den inte!
Det är Du och ingen annan som bestämmer hur resten av ditt liv ska bli. Från nu och framåt.

Du har säkert sett en liten guldfisk simma omkring i sin lilla glasskål.
Guldfisken blir aldrig större än vad glasskålen tillåter den att bli.
Men flyttar vi över den i ett större akvarium kommer den att växa i proportion till det akvarium den lever i.
Flyttar vi sedan över den till ett ännu större akvarium kommer den att växa ytterligare.



















Om vi släpper ut den i havet kommer samma lilla guldfisk som i glasskålen inte kunde bli större en ett par centimeter, plötsligt växa upp till 5 kilo!!

 

Frågan är då:
Simmar du omkring i en liten glasskål eller tillåter du dig själv att simma omkring i det större akvariumet eller rent av det stora öppna havet? Där alla farligheter finns, men också alla möjligheter. 


 

Friday night.

Har varit dålig på att uppdatera på sistone. Usch o fy, inte bra..  Men om jag ska vara ärlig så händer det inte så mycket här i Lindesberg. Träna, träna, träna, nån tur ut på stan och ibland lyxar vi till det och åker till Marieberg Köpcentrum. Där var vi igår på deras nyinvigning. Hittade en hel del bra grejjer och vissa av de fick åka med hem.
I helgen är det ialla fall träningsledigt. Tack gode gu för det! Välbehövligt må jag säga. Så ikväll blir det ganska lugnt med middag hos Tomas, har ska bjuda på nån Hawaiikyckling (?), spännande!
Imorgon lördag blir det att umgås med några vänner från laget och festa till det lite :)
Mer imorrn!
Trevlig kväll :)

26e.






Vi tog oss ut i regnet med gummistövlar och varsitt paraply. Vi gick till Mejk och köpte en gardinstång. Att borra upp den, sy gardiner och sätta upp allt blev eftermiddagens projekt. 
 


















Självförtroendeskolan.

Jag gillar inte människor med dubbelmoral.
Om man har dåligt självförtroende så tänker folk: Men gud gumman du som är så fin, tyck om dig själv!
Och om man har bra självförtroende: Men gud vem tror hon att hon är!?

Det är mer ofta än sällan man kan höra kommentarer som: Alltså, hon tror hon är så jäkla snygg, jag blir så irriterad på henne!

Men jag förstår inte själva grejjen att ens orka lägga kommentarer i den stilen. Det brister ju på nånting hos de personer som gör så. Det skapar bara negativitet och tyder på dålig självkänsla. Var självsäker och säg något positivt istället. Testa! Det gör stor skillnad.

Det är ju bättre att vara stolt över sig själv. Men vissa verkar ha svårt med att se människor ha självförtroende?

Desto nöjdare man är med sig själv desto mindre ser man ner på andra, och framförallt desto mindre snackar man skit om andra, för man känner inget behov att klanka ner på folk för att höja upp sig själv.

Bara för att man själv tycker att man är snygg betyder det inte att man tycker att alla andra är fula.

Regnjacka på.

I helgen är vi lediga. Det ska bli så oerhört skönt. Vi har kört så mycket och intensivt de senaste två veckorna så vi är förtjänta av lite vila.
Idag regnar det, mycket. Så man får inte så mycket gjort då, det blir mest ligga i soffan. Men så fort det slutar regna ska jag och sambon ta oss ut på en liten promis.





En fika på stan.



Ja, som rubriken berättar så tog jag, sambon och två vänner en fika på stan. Inget annat kul har hänt idag så jag sätter punkt här och drar å tränar.
Hej så länge.

Träningshelgen.

Helgen var mycket bra och intensiv. I fredags åkte vi till Frövi och tränade i 2 h sen åkte vi Maddis föräldrars hus i Brattfors utanför Filipstad. Vi lagade mat och prata massa volleyboll. Lördag blev det stor god frukost följt av ett morgonpass. Lunch, lite vila och sen ett till träningspass. På kvällen gjorde vi tacos och paj :) Mycket gott. Sen bada vi i poolen, lärde känna varann bättre och så spelade vi super mario på nintendo 8bitars - nostalgi.
Även på söndagen tränade vi men vi slapp två pass så vi körde ett på 3 h ist.
Det har som sagt varit intensivt i helgen och det har tagit mycket kraft men det har varit lärorikt så klart. Vi har nött in det nya spelsystemet och tränat som dårar :P .
Idag måndag är det ingen vila heller, ska snart iväg och träna igen.
Det är så sjukt mycket träning nu men det är ju bara härligt!

Wonderfull.

Medan jag har varit hemma idag och packat, fixat och donat så var sambon och en lagkompis i Örebro, gick några ärenden och lunchade. Och när sambon kom hem så visade det sig att han köpt ett par skor till mig :) Han är underbar! 



Visst är de snygga!? :)
De finns på Din Sko.



I brist på annat.

ojojoj jag har så mycket på schemat idag, så mycket jag måste hinna att göra. Hur ska jag få tid till allting!! NOT!
Jag har inte ett jota att göra idag, kul fredag. Verkligen.. eller jag måste ju packa men det går fort. (Det är träning i Frövi ikväll och sen ska vi på träningsläger i Filipstad hela helgen). Då har jag ju att göra men jag menar nu på dan....
Det är inte så bra väder heller så man blir ju inte så taggad på att gå ut.

Dagens.


Idag hade jag detta.
Jeans bootcut Levis
Blus H&M
Kofta Vero Moda


Deep talk.

Hej å hå!
Idag tog jag och sambon en fika på stan och pratade om livet. Mycket filosofiskt. Det är ofta man stöter på människor som har så "bråttom" med allt - utbildning, jobb, karriär, barn, familj.. Det ska göras på en gång och så fort som möjligt. Helst innan man är 30 typ. Men jag känner lite tvärtom. Nu är det volleyboll som gäller, till 100%. Barn och familj kommer när tiden är rätt och utbildningen.. ja det är så mycket jag vill lära mig och ser verkligen fram emot att börja plugga sen. Men jag har alltid sagt, efterom jag älsklar volleybollen så mycket, plugga kan man göra när man är 30 men inte satsa på volleybollen. Visst det kanske inte är så kul att plugga när man är runt 30 +, det har blivit som en stämpel att det är något negativt, misslyckande i det.. Men jag ser bara så himla många år man har på sig att utbilda sig, göra karriär, jobba och allt det där.
Jag fick ett glädjerus efter vår djupa konversation och ser verkligen fram emot livet.

Pilates del 2.

Här visar jag några övningar som är bra för bålstabiliteten. 
Pilatesträning är stabiliseringsträning för bålen, det vill säga man tränar mest mag- och ryggmusklerna. Man tränar den inre muskulaturen som behövs för hållningen och som kan vara svår att komma åt med traditionell styrketräning. Pilatesträning är funktionell träning vilket innebär att målet inte är att isolera och träna en muskel i taget utan att även träna musklernas samarbete. Det leder till att man får smidigare rörelser.



- Sitt och balansera på bollen med rak rygg och fötterna i luften.

 
- För att öka svårigheten sträck ut höger ben och vänster arm i en rak linje, och vice versa.

 
- Här tränar vi sidomusklerna. Du ska inte pressa ned ländryggen mot golvet när du gör denna övning utan sträva istället efter att behålla ryggens naturliga svank och jobba från sida till sida långsamt.


- Du ska sträva efter att vara rak i kroppen. Det ska gå som en linje från foten till handen. Byt sedan arm och ben och jobba med varannan.


- Utgångsposition (bild v.). Rulla ryggen upp kota för kota, tills du kommer i den position då du är helt rak - som en linje från fötterna till öronen. Gå inte längre upp än du blir rak i kroppen, böj alltså inte ryggen bakåt.


När du tränar Pilates ska du göra övningarna i långsamt tempo och hela tiden känna efter att du behåller din hållning.
Anpassa antalet repetitioner efter hur stark du är men en riktlinje är 8-10 repetitioner per övning. Kom ihåg att det är bättre att göra få repetitioner långsamt och med god teknik än att slarva igenom övningarna många gånger. För att få bästa resultat av träningen bör du träna regelbundet, 1-3 gånger i veckan.
Det är däremot bättre att träna en gång än ingen gång!


Måndag var det ja.

Nu har vi nästan fått all ordning hemma. Sovrum, kök, badrum är klart och typ vardagsrummet. Vi har bara ett litet issue. Det är en vägg vi inte riktigt vet vad vi ska göra med. Vi har två hyllor och en dator men hur vi än vrider och vänder så känns det inte sådär jättebra. Hmm, det är en nöt att knäcka. Vad ska vi göra!?

För att summera denna dag så har det varit mycket tankeverksamhet gällande denna vägg dåra, även en tripp på stan - dock blir det inte så mycket av att gå på stan här i Linde, det är typ ICA som är hetast just nu. Där var jag in iaf och köpte lite bakgrejjer. Och sen för att fördriva ännu lite mer tid så bakade jag en banankaka med choklad och hasselnöt. Den blev rätt god :)
Sen var det ju träning 18-21, lagom trött efter det så en skön dusch och ett avsnitt av Lipstick jungle. Nu är jag trött och ska sova. God natt.

Did you know.

Jag har fått in en ny rutin. Fiberhavregrynsgröt! Som frukost, mellis, snabbt innan eller efter träning.
Det går fort att lag och så är det gott  och nyttigt. 1 dl havregryn + 2 dl vatten + lite salt,  i 2-3 min i micron.
Det är gott att skiva en banan i.

Visste du att:


 

Fett gillar fibrer. När de kommer i kontakt med varandra, alltså när man äter en fiberrik kost, fastnar en del av fettet i fibrerna. Och eftersom kroppen inte tar upp fibrer så passerar det fett som bundits till fibrerna bara genom tarmarna och hamnar sedan i toaletten.
Men viktigt att komma ihåg är att bara en del av fetter du äter binds till fibrerna så man kan inte äta hur mycket fett som helst bara för att man äter en fiberrik mat.


Att tro.

Det här säger ganska mycket så läs hela.

I Usa gjorde man ett expriment med barn i 7-10 års åldern.

Barnen var samlade på en sommarskola/sommarläger. Först berättade man för dom, eller mer eller mindre inprogramerade dem att de alla var utvalda till att delta i lägret för att alla var så bra och unika! De hade en medfödd begåvning vilket inte alla andra hade och just därför fick de vara på lägret.

Barnen kände sig såklart stolta över att de fick vara på lägret. På lektionerna presterade de bättre resultat än genomsnittet på en vanlig skola.

Efter två veckor berättade man för barnen att de hade forskat om  barn och att barn med blåa ögon har betydligt sämre förutsättningar att lära sig olika saker, vilket innebär att de inte ska ha för stora förväntningar på livet.

En lärare läste upp namnen på alla barn som hade blåa ögon och bad dem komma fram. Här fick de som mer eller mindre inte hade möjlighet att bli duktiga på någonting stå i skamvrå inför de övriga.

Nu sjönk de blåögda barnens resultat i skolan dramatiskt inom alla områden. Det fanns ingen energi eller glädje och de visste ju redan att de skulle misslyckas.

Vid en intervju med barnen frågade några utav barnen varför just dem haft sådan otur. De tyckte att det var orättvist.

Efter ytteligare en vecka samlade lägerledningen alla barn på nytt och medelade att det tyvärr blivit ett fel, forskningen visade precis tvärt om. De är de med blåa ögon som har alla förutsättningar medan de andra kommer att få det svårt. För att understryka det hela visade man upp en fejkad dagstidning där misstaget stod skrivet på första sidan.

Barn med blå ögon skrattade och jublade medans de andra barnen började gråta.

Det intressanta nu var att resultatet succesivt förändrades. De barn med blåa ögon fick tillbaka energin och glädjen, de visste ju att de kunde. De som inte var blåögda slutade att anstränga sig och gav mer eller mindre upp. Även i idrottstävlingar vann de blåögda.

Tänk så mycket en tro gör skillnad.
Tro på dig själv!

Söndagsmys.

Igår lördag hade jag en jättetrevlig kväll med några tjejer i laget. Vi åt middag på Jensen och gick sedan hem till Lillis å lyssna på lite musik och bara hade allmänt trevligt :) Dock blev det en ganska tidig kväll men det var hyfsat skönt det.

I fredags var vi ju på IKEA, jag och sambon. Vi köpte soffbord och en byrå + massa smått och gott som gardiner, grytlappar, förvaring och saker till badrummet. Vi börjar få riktigt fin hemma nu :) Trivs bra!

Ikväll blir det bara lugnt. Ska laga mat när sambon är i ishallen och jagar puck, det blir klyftpotatis och lax. Till efterrätt tänkte jag baka en kladdkaka. Och sen blir det soffan för hela slanten. Som sagt, söndagsmys!

Trevlig kväll gott folk!

Dagens låt.


Kommer inte på nåt bra.

Dagarna rullar på som vanligt den här veckan. Bara träna, äta, sova. Inte alls så mycket annat. Men imorgon mellan morgon- och kvällsträningen ska vi klämma in en annan rolig aktivitet. Vi ska till IKEA! Jaahaarå, så himla kul. Vi har en del att köpa så det kommer bli superkul.

Onsdag.

Träningsveckan fortsätter och min kropp börjar återhämta sig lite från träningsvärken, jag kan sitta och så nu utan större problem!
Imorse var det två timmar boll och sen lite styrketräning(!) på det en timma; frivändningar med stöt.

Om tio min ska jag iväg på dagens andra volleybollpass och jag måste medge att både kropp och själ börjar bli lite trött och slitna men det är bara att slå på tjurskallen. Kul är det iaf, träffa alla i laget och röra mycket boll. I like it.




Viktigt med mycket protein, vatten och sömn för att klara den här veckan. 



Träningsvecka = träningsvärk.

Dag två är inledd på träningsveckan och jag har någon helt outhärdlig träningsvärk i varenda muskel! Inte kul, kan typ inte röra mig som en normal människa, men det hör ju till träning såhär i början på säsongen. Annars går det mycket bra.
Vi körde två pass igår á 2 h och sen styrketräning med frivändningar, ryck, stöt och utfall. Imorse blev det mycket block och hoppövningar så det lär ju också kännas imorrn.
Nu ska jag äta lunch iform av potatis, köttbullar, gräddsås och lingon.. sen blir det att sova en stund.
Träning igen kl 18.

Lördagkvällen.

Gårdagens kväll var helt underbar. Vi åt middag ute på restaurang och sen kollade vi film med massa godis och glass :)




She will be loved.

Sambon hade morgonträning idag så jag gick upp med honom halv åtta imorse. Frukost på det och sen hade jag ju ganska mycket tid över imorse så jag gjorde en sminkning. Rosa och lila toner på ögonen med vit kajal på insidan.



Idag tänkte jag bara småpyssla hemma lite innan sambon kommer hem och ikväll blir det middag ute på nån restaurang här i stan :) Får se vad som händer där imellan!
Trevlig dag.

Bloggtips.

Jag läser ungefär 5 st olika bloggar men skulle vilja hitta några fler bra, har ni någon bra blogg att tipsa om? :)


Längtar.

Jag satt och rensade bilder på facebook när jag såg den här.
 
Alltså jag bara ÄLSKAR den här bilden. Visst jag kanske inte är så himla snygg och så, men shit vilken skön vinnarkänsla och ren glädje den visar! Måste bara få dela med mig lite av det goda.

Gaaah vad jag längtar till att säsongen ska börja på riktigt nu. Nästa vecka har vi en ren träningsvecka med 2 pass per dag och på söndag ska hela laget träffas och äta middag och lära känna varann :)  Can't wait!

090807




Denna dag har nästan bara bestått av sol och därmed nästan bara tid utomhus. Vi var på stranden ett tag och sola lite sen har vi cyklat omkring och njutit av denna dag.

Har även agerat husmor idag också. Gjorde min favvorätt till middag som jag bjöd sambon och Jimmy (kompis från Skellefteå som också flyttat hit till Linde för att spela hockey) - potatis, köttbullar, lingonsylt och brunsås :) MUMS!

Medan killarna går på is ikväll, säsongsstart, så tänkte jag ha en liten myskväll för mig själv. Ska på ICA och köpa godis, sen duscha och mysa ner mig i soffan med mysbyxorna. Låter inte illa det, visst!?



Pilates del 1.

Att träna med pilatesboll är mycket mycket effektivt och man ser resultat bara efter ett par veckors träning. Man tränar hela kroppen och de små musklerna som stabiliserar runt de stora musklerna.
Det bästa är också att man kan träna pilates så som nybörjare eller mer erfaren, det är bara att göra övningen en - två steg svårare. Man kan nämligen höja nivån i varje övning.

Jag tänkte lägga upp och visa olika övningar som man lätt kan genomföra på gymet eller hemma om man har en egen boll.

- Här i del 1 så inriktar vi oss på armarna och då är det armhävningar på två olika sätt jag visar.

Övning 1:

Utgångsposition:
Tänk på att spänna magen och att du blir så rak och stabil som möjligt i kroppen.


För att öka svårighetsgraden ha ena benet i luften.


Övning 2:

Samma sak här, spänn magen och var rak och stabil i överkroppen.


För en lättare nivå så gör samma sak ståendes, lite lätt framåtlutad och ha bollen mot en vägg.
Och för en svårare nivå så ha ena benet i luften.

Ni  får gärna ställa frågor!

Jobba på brännan.


Nu ska vi åka till stranden och sola och bada :) kan kanske bli nån beachvolley också, I hope! ♥


Helt makalöst, sjukt bra.

Det här är helt klart min favvo från SYTYCD, helt enormt vilken känsla de fångar och ger med sig av.


Hon är beroende och han är beroendet.


Sex och kärlek.

Ikväll har jag varit som en liten husmor. Jag fixade middag sen åkte jag till ICA å handla ingredienser till äppelpaj. Och så bakade ihop en sådan, det blev dock lite för mycket socker hehe, men annars var den supergod!
Jag köpte även en bok på ICA. Får se om man lär sig nått nytt =P hehe. Någon som läst den?




En dag i Örebro.

Vi tog en dagstripp till Örebro idag. Vi var där hela dagen, tåg tåget i förmiddags och så åt vi lunch där och shoppade sen tåget hem igen. Örebro är verkligen en jättefin stad och vädret bjöd på sol och värme. Helt underbart.
Jag shoppade dock inte så mycket bara några småprylar och en svart tubtopp och den rosa tshirten på bilden. Jag var ute efter ett par skor men hittade inga som föll plånboken i smaken. 

 
Gina tricot. 



Helt slut.

Ikväll har vi myst i vår nya soffa och tittat på Lipstick Djungle (det är ju bara så himla bra!) eller det var väl mest jag som kolla.
Imorgon kl 10 är det första träningen för säsongen och intro. för oss passare. Det är bara jag och den andra passaren Erika som ska köra imorrn. Vi ska lära oss alla tecken och system, pass osv. Coach Barbara vill att vi ska kunna det innan vi börjar träna hela laget. Ska bli spännande.
Nu ska jag snart lägga mig så jag är utvilad till imorgon.
Natti, natti.

Ingen bra start direkt.

Ojojoj vilken resa. Det har varit så otroligt mycket sen vi kom i lördags så jag har inte haft tid att blogga.
Men nu har det lugnat ner sig och jag hinner publicera inlägg.

Kan ju börja med att berätta att bilresan inte gick smärtfritt. 3 km innan Lindesberg slutar bilen att fungera, så pappa som körde oss fick byta batteri och dona på. Till slut kom vi iväg igen. Hmm, inte så bra tecken direkt.
När vi kommer fram till Lindesberg och ska gå in i lägenheten så visar det sig att det inte är den lägenhet som vi fått se på ritningen. De har råkat skicka fel planlösning. Sen kan jag ju också meddela att killen som bodde här innan INTE hade städat! Blää, inget bra välkomnande direkt. Men sportchefen och hans underbara famlij tog väl hand om oss ihelgen medan vi redde ut detta med lägenheten. De försedde oss med mat och hushåll. Riktigt snälla och mysiga människor.
Efter mycket om och men, fördelar och nackdelar, fram och tillbaka, hit och dit.. ja ni förstår säkert...  så beslutade vi att ha kvar lägenheten. Vi valde själva att städa den och få ersättning för det (bra extraknäck?).
Så nu har vi donat på hela helgen med allt sånt och äntligen idag har vi fått hyvsad ordning. Köket är klart och vardagsrummet är på gång. Soffan är ihopskruvad och några möbler och sånt ska inhandlas på IKEA om inte allt för länge.
Jag ska lägga upp bilder härifrån framöver också.

Det har inte varit någon "bra" start direkt, men det är lika bra att göra bort allt jobbiga och allt knasiga på en gång. Så slipper man det sen!

Välkommen till min blogg.