en förlust innan juluppehållet...

"Innan matchen fanns det fortfarande en teoretisk chans för Norsjö att som fjärde lag i serien få spela GP-slutspel efter nyår. För att det skulle infrias krävdes seger för Norsjö samtidigt som Sollentuna och Elverket skulle måsta förlora sina respektive matcher.

Det började också bra för Norsjö som inledde matchen i ett rasande tempo och kunde relativt ohotat vinna första set mot ett Katrineholm som verkade rejält påverkat av den besvärliga resan till norrlandsskogarna.

Om första set tillhörde hemmalaget så kan man nog lugnt säga att scenförändringen var total i det andra. Plötsligt fungerade allt för bortalaget samtidigt som hemmalaget fick märkligt svårt att döda bollen. Den kombinationen bar fram bortalaget till ledning med 13-2 innan Norsjö ens tilläts vara med och diskutera saken. Givetvis var setet redan förlorat, men en positiv avslutning bådade i alla fall gott inför fortsättningen.

Tredje set blev en jämn historia och lagen följdes åt hela vägen fram till slutet innan Katrineholm ryckte till 24-20, men Norsjö kom tillbaka och kom upp till 23-24 innan Katrineholm kunde knipa setbollen och vinna även detta set.

Fjärde set började likadant som det andra, med total dominans från Katrineholm, mycket tack vare tveksamt spel från hemmalaget. Det stod 7-1 till bortalaget när Norsjö började prestera riktig volleyboll, men det var lite för sent och Katrineholm kunde hålla 6-7 bollars försprång hela vägen in i kaklet. Därmed var matchen förlorad för Norsjös del, och borta var även chansen på GP-slutspel.

Den hittills kanske mest underhållande matchen i Norsjö Arena slutar 1-3 (25-18, 17-25, 23-25, 18-25). På grund av två djupa svackor i inledningen av andra och fjärde set kunde inte hemmalaget övervinna ett stabilt Katrineholm som visade prov på imponerande försvarsspel, mest i form av liberon Johanna Edberg.

Priset till bästa spelare i respektive lag gick i Norsjö till spikern Miyuki Kuroiwa som var tillbaka på sin ordinarie kantposition efter sin fotskada, och i Katrineholm till passaren Agne Zakarauskaitè."