en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet.





en förlust innan juluppehållet...

"Innan matchen fanns det fortfarande en teoretisk chans för Norsjö att som fjärde lag i serien få spela GP-slutspel efter nyår. För att det skulle infrias krävdes seger för Norsjö samtidigt som Sollentuna och Elverket skulle måsta förlora sina respektive matcher.

Det började också bra för Norsjö som inledde matchen i ett rasande tempo och kunde relativt ohotat vinna första set mot ett Katrineholm som verkade rejält påverkat av den besvärliga resan till norrlandsskogarna.

Om första set tillhörde hemmalaget så kan man nog lugnt säga att scenförändringen var total i det andra. Plötsligt fungerade allt för bortalaget samtidigt som hemmalaget fick märkligt svårt att döda bollen. Den kombinationen bar fram bortalaget till ledning med 13-2 innan Norsjö ens tilläts vara med och diskutera saken. Givetvis var setet redan förlorat, men en positiv avslutning bådade i alla fall gott inför fortsättningen.

Tredje set blev en jämn historia och lagen följdes åt hela vägen fram till slutet innan Katrineholm ryckte till 24-20, men Norsjö kom tillbaka och kom upp till 23-24 innan Katrineholm kunde knipa setbollen och vinna även detta set.

Fjärde set började likadant som det andra, med total dominans från Katrineholm, mycket tack vare tveksamt spel från hemmalaget. Det stod 7-1 till bortalaget när Norsjö började prestera riktig volleyboll, men det var lite för sent och Katrineholm kunde hålla 6-7 bollars försprång hela vägen in i kaklet. Därmed var matchen förlorad för Norsjös del, och borta var även chansen på GP-slutspel.

Den hittills kanske mest underhållande matchen i Norsjö Arena slutar 1-3 (25-18, 17-25, 23-25, 18-25). På grund av två djupa svackor i inledningen av andra och fjärde set kunde inte hemmalaget övervinna ett stabilt Katrineholm som visade prov på imponerande försvarsspel, mest i form av liberon Johanna Edberg.

Priset till bästa spelare i respektive lag gick i Norsjö till spikern Miyuki Kuroiwa som var tillbaka på sin ordinarie kantposition efter sin fotskada, och i Katrineholm till passaren Agne Zakarauskaitè."

/Olov Larsson, NVK Nyheter
Foto: Åke Andersson
www.volleyboll.nu


Matchbilder:

Kerri och jag blockar.

 
Yvonne spelar bagger.                      Miyuki och Carro i servemottagning.
 
Carro spelar fram en kort serve.

 
Haha min och Frejas miner är inte fina.

 
Glad efter en vunnen boll.                      Min gamla libero från förra året. Bästa vän! 

Carro, grym som libero.

 
Carro är fokuserad och Sara är skitglad efter en vunnen spike.

 
Ann säger att vi måste prata mer på planen.
 

Sara i en nätduell.
 

Hehe, kan ni se Anders och hans pappa!?
 

Miyuki i servemottagning.

LagSet 1Set 2Set 3Set 4Totalt
Norsjö25 p 17 p Timeout Timeout 23 p Timeout Timeout 18 p Timeout Timeout 83 p
Katrineholm18 p Timeout 25 p 25 p Timeout Timeout 25 p 93 p
Tid 20 min19 min24 min21 min84 min


NrNorsjöPoängServeBlockAnfall1234
8 Miyuki Kuroiwa 190118Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
5 Carrie Beck 153012Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
4 Yvonne Lindahl 9009Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
7 Freja Morén 8035Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
3 Sara Lindahl 6006Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
9 Josephine Tegenfalk 4103Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
12 Evelina Hedman 0000
LCaroline Nordén 0000
1 Petra Andersson 0000
13 Sofie Persson 0000Substitute









Idag är det match =)


Julen rock my way.

Idag kändes det bättre på nya jobbet. När all information smält in så börjar man faktiskt fatta något =) Tog emot första kunden idag också så det var spännande. Imorgon börjar jag på allvar, för nu är utbildningen over!

Anders är och tränar nu. När han kommer hem ska vi pynta granen och julmysa - inte långt kvar till julafton nu! =) Längtar!
De sista klapparna är inslagna och glöggen har kokats. Här var det jul!




Looove.



Första dagen på nya jobbet.

Mitt huvud håller på att sprängas och jag är sjukt stressad till träningen så jag gör detta fort.
Uppstigning 06.45, tog bussen tillsammans med Petra som också gick på utbildningen med mig idag.
Vi blev inproppade med massa information om företaget och hur systemen fungerar och vi fick sitta som medlyssnare när andra tog samtal och växlade m.m. Xzakt är ett företag som jobbar med kundrelationer; kundsupport, växel, kundtjänst etc. Det verkar ganska kul, det är pengar om inte annat och en massa unga människor som jobbar där så det är kul att kunna socialisera sig lite mer utanför volleybollen ;)

Men nu har jag, äntligen, kommit hem.. Vi hade lite tur i oturen med bussen som inte kom men gjorde det tillslut ändå.. ja det var en lång historia. Iallafall så är jag hemma och har proppat i mig gröt och ska snart fara till träning. (Läs fara - norrlänningsvarning!) hehe.

Tråkigt att jag missade Anders också, han åkte på match innan jag hann hem så han har jag inte sett sen i morse... och ikväll kommer både jag och han hem sent.. men men det är väl så det komma att se ut nu när jag börjar jobba hemifrån och inte sitter vid datorn och jobbar hemma... men nu blir det alldelles för många ord..

Senare.




Att ha roligt med en heliumballong.

Här sitter vid och har lunchat i Kista Galleria, inför matchen mot Sollentuna.
Sara fixade en heliumballong till mig eftersom jag fyllde år =)
och såhär roligt hade vi:








Söndag: Match mot Sollentuna + 20 år =)

Säger bara en sak som summerar denna match klockrent - VATTENSKALLE!
Alltså, vad vasiken hände med vårat spel; servemottagningen, blocket, försvaret, anfallet??? Vi var ju KASSA idag. Inte för att vara sån som skylle på saker och ting men en sak som var irriterande och ovant var ju deras förbannade golv (?) Vadå isbana! Vi gled ju kring som bambi på hal is. Det var ett hemskt golv att spela på och många bollar dog för att man inte fick något sjysst grepp under pjuxen. Men men, jag vill inte skriva så mkt mer om matchen. Känner att jag bara blir mer och mer arg.. triggas åt fel håll. Det är bara bryta ihop och komma igen. Ny vecka med massa träning och ny match på lördag som jag ska tagga till.
Det var iaf kul att spela och ha famliljen på läktaren ♥

+ att jag blev 20 idag =) No more tonåring! hehe. Fick en fin present av Cissi, som alltid är lika go och alltid lika kul att träffa! Kärlek.
Trots förlusten idag så har jag haft en helt underbar födelsedag!

Nu är jag hemma hos pappa och ska käka lite mat sen bara mysa och njuta av varandras sällskap. Det är ju alltför sällan man ses =(
Sen kommer mamma och hämtar mig, sover hos henne inatt sen blir det shopping, shopping, shopping hela morgondagen. Ja, nästan hela iaf.. planet går vid sex...

Jag kör en Cirre och säger overandout!

Lördag: Match mot Örebro.

Helt underbart! Vi gjorde en grym match mot svenska mästarinnorna och vi var såååå nära på att ta tre pinnar men lyckades inte knyta åt säcken i sista set. Så en pinne vann vi men det käns som vi vann hela matchen. Så jäkla bra var vi - och så jäkla kul hade vi! Men inte för att Örebro var dåliga, nej, tvärtom. De var bra och försökte verkligen spela mot oss.. Men trots skador och skavanker i vårat lag så lyckades vi spela så sjukt bra =) Riktigt roligt!!
Matchens lirare blev vår kapten Sara som gjorde säsongens bästa match - jag har aldrig sett henne så het! (och då är väldigt ofta het, så ni kan ju bara tänka er ;)
Stor eloge till Muiyki också som gick in på liberoplatsen och gjorde ett bra jobb tillsammans med Yvonne och Caroline i servemottagningen.
Själv fick jag in några bra servar och klättrade upp till en delad andra plats i serveligar =) Wiihoo.


En stor helg av förväntan.

Snart beger vi oss till flygplatsen för att ta oss till Arlanda. Vi har två bortamatcher i helgen. Örebro och Sollentuna står för motståndet. Vi ska kämpa på hårt i helgen och försöka spela vårat spel, hålla fokus uppe och ge gärnet! Ska bli kul. Ännu roligare är det att på söndag när vi möter Sollentuna så blir jag  20 =) Så familjen kommer och hejar och hurrar! Sen stannar jag i Stocholm medan laget åker hem på kvällen. Jag åker hem till pappa för middag och tårtfik sen hem till mamma och sover där. På måndagen så ska vi shoppa! Jag har några julklappar kvar att inhandla sen kanske jag ska köpa något till mig själv =) Jag vill ha ett par pumps till juldagen + nyår. Sen måndagkväll åker jag hem till ske-å igen. Ska bli kul att umgås lite med familjen...

Ger en full update när jag kommer hem sen.
Trevlig helg allihopa!

so don't be afraid.

Helt otroligt. Igår gick jag in på platsbanken.se och kikade på jobb. Då hittade jag ett som verkade intressant, så jag ringde dit och skickade in cv och brev - tack vare Anders som pushade på mig!! Och idag var jag på arbetsintervjuv =) och jag fick jobbet!! =) Woohoo! Jag ska på utbildning nån gång nästa vecka, datum är inte bestämt än..
Jag berättar mer sen om vilket jobb det är och vad det innebär =) Asså vilket jäkla flylt man kan ha - hoppas bara det går bra!

nu ska jag träna.. Tjing ;)

En vardag.

Måndag idag. Igen. Tiden går så fort tycker jag.
Men idag blev det iaf en tidig gymträning på combihallen med Anders. Halv elva var vi där och körde i typ en timme =)
Så skönt att få det bortgjort på förmiddagen så har man mycket tid till annat sen.
Och den tiden fylldes med lite lunch, storstädning, tvättning, diskning och jobb!

Vi fick ett positivt samtal idag också, eller snarare Anders, men det berörde mig med. Målarna kommer imorgon - ÄNTLIGEN! Så skönt att äntligen få hallen återställd, så vi kan få ha köket till kök och inte en slasch hall.

Nu ska jag göra iordning panering till torsken jag har på tining. Det blir potatis och avocado till den vid åtta när Anders kommer hem från träning. Hehe lite hockeyfru-varning där!!

Later...

Litet födelsedagsfirande.

Eftersom jag, Erik (Anders bror) och deras mormor fyller år i december vid olika datum så slog vi ihop vårat födelsedagsfirande i ett. Vi hade en pizza-kväll hemma hos hans mormor med släkten och vi satt typ 10 pers runt bordet med en varsin pizza från Viking - supergott! Jag åt en calzone med beasås, champinjoner och oxfilé =) Smarrigt värre.
Sen drack vi kaffe och fikade med en massa tårta, knäck, kladdkaka och godis.  Och efter det var det presentutdelning.
Jag fick en parfym, bodylotion och bodyshower från the body shop, en jättesöt prydanstomte som har jättesmala armar och ben men stor näsa och rumpa =) otroligt söt! Ehhm, sen fick jag även två pallar till mig och Anders som vi ska ha i hallen!
Det var en jättemysig kväll som avslutades med filmen Taken. Den är sjukt värd att se - riktigt braaaa!!!
Tack för de fina presenterna!


Bilder från matchen mot Gislaved.



Foto: Åke Andersson
www.volleyboll.nu

Skön vinst och matchens lirare.



Så otroligt skönt att vi vann matchen och att bli matchens lirare! Det var lite svajigt i tredje set då vi gjorde alldeles för många misstag och satte inte många servar.. MEN vi kämpade på otroligt bra och gav oss inte en sekund. Vi gjorde en bra, och tillslut avslappnad match (vi hade för hög anspänning) och tog hem 3 viktiga poäng.
I början kände jag mig lite övertaggad och ville för mkt (som vanligt) men sen slappnade jag av och spelade enkelt och när jag hittat mig in i spelet kunde jag bli mer aggresivare och spela ut. Jag kände dock att jag kan lite bättre! Men det är svårt att spela perfekt och få alla moment att klaffa klockrent. Jag är taggad inför träning nu iaf, jag ska spela mer offensivt nästa helg och träna in det nu i veckan. Ska bli kul! =)

NrNorsjöPoängServeBlockAnfall1234
2 Caroline Nordén 13409Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
7 Freja Morén 9027Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
3 Sara Lindahl 9018Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
5 Carrie Beck 9018Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
4 Yvonne Lindahl 5005Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
9 Josephine Tegenfalk 4301Starting line-upStarting line-upStarting line-upStarting line-up
8 Miyuki Kuroiwa 3003SubstituteSubstitute
12 Evelina Hedman 0000
1 Petra Andersson 0000
LRebecca Gustavsson 0000
13 Sofie Persson 0000



Matchbilder kommer snart...

The pics from Lördagen..

Det togs galet mycket kort under kvällen, vissa finare än andra ;) och här är ett litet urval.
Finns fler på facebook för er som är intresserade =)

      


andra december.

Idag blev det en liten sovmorgon. Vaknade nio, ganska pigg, men så tittade jag ut genom fönstret och dystra vintermörkret svepte över stan..Typiskt norrland! Har inte riktigt vant mig vid det konstanta mörkret.. men idag var det bara too much - grått och dimmigt. Så jag la mig i sängen igen och sov en timme till =)

Väl uppe så gick jag och Anders till Waynes. Vi tog 'en liten chokladlatte och en liten mellanrost' och planerade alla julklappsinköp.
- Vem ska få vad?
Men till slut fick vi ordning på allt så nu ska det bara handlas och slås in!
Jag började lite smått idag faktiskt. En julklapp till Anders, ^^ hihi, och en till Henke å Helena (Anders kusin + sambo). Åh juste, en till mamma också =)

Nu har jag jobbat lite och ska snart byta om till träning. JAG ÄR TAGGAD!
Jag har youtubat en massa på Yoshie Takeshita, min IDOL - hon är Japans landslagspassare och 158 cm!!! Helt makalöst hur hon kan dominera i en sport där längden är så "viktig". Hon är en stor inspirationskälla och att se henne spela gör mig så taggad. Så ett klipp av henne innan varje träning kommer göra susen! Då blir jag på hugget =) Hon bevisar att man inte behöver vara lång för att vara king shit på volleyboll.



Jag ska också bevisa det ;)


Lördagen..

..var ju heeelt jäkla oslagbar! Det var länge sen jag hade så roligt =) Tack för en underbar kväll tjejer! Kerri, Freja, Caroline och Yvonne var här på middag. Vi åt det traditionella, lättalagade och 'alla-tycker-om'  tacos. Sedan var det singstar, musiklekar, lappleken och en massa poserande framför Yvves systemkamera (avis!).
Bilder kommer later.. nu måste jag fortsätta städa lite. Hela söndagen var bara en slappardag så idag har det varit mycket att städa...
Ciao.

Välkommen till min blogg.