Artikel från norr.

Här är artikeln från Norran:

Nu siktar Josephine uppåt

"Nu siktar Josephine uppåt

När Norsjö Volley lade ner sin elitverksamhet drog hon söderut. Nu återfinns passaren Josephine Tegenfalk i Lindesberg. En uppstickare som har potential att hota de etablerade topplagen.

För Josephine Tegenfalk var det inget alternativ att stanna i Norsjö och spela i en lägre division. Det var elitserien som gällde, och snart blev det klart med Lindesberg.

Nu har hon dragit igång säsongen i sin nya klubb.

- För två veckor sedan kom alla spelare som är klara för laget och det ser bra ut. Vi har starka spelare på alla positioner och en bred trupp. Sedan vill alla verkligen satsa, säger Josephine.

Den gångna helgen spelade Lindesberg premiärmatchen mot Svedala, en match de vann med 3–0 i set.

- Det var inget snack om saken, det var faktiskt en ganska lätt match. Det gick bra för mig, det kändes bra och det känns som att jag börjar hitta de andra spelarna mer och mer.

Tegenfalk stod för fyra poäng under matchen. Två andra nyförvärv, ukrainskan Nadiia Greseva och amerikanska Marcie Hampton, stod för 17 respektive 13.

- De två kommer helt klart att betyda jättemycket. De är jätteduktiga och erfarna.

Och siktet är högt ställt för laget från Västmanland, som av många experter tippas som en av utmanarna till SM-medaljerna.

- Målet är topp fyra, så vi ska försöka ta oss en medalj, säger Josephine.

- Men det är alltid svårt att ta steget från ett mittenlag till att bli bland de allra bästa.

Förutsättningarna för volleyboll är dock riktigt goda i Lindesberg. Speciellt med tanke på att man på orten nu bygger en riktigt fin arena, som ska stå klar till våren.

- Den är för både volleyboll, handboll och så någon sport till. Det är med mobila läktare, så det ska rymmas riktigt mycket folk.

Dessutom börjar intresset för volleybollen öka i samhället, vars största lag trots är herrlaget i handboll, som spelar i elitserien.

- Volleybollen växter mer och mer här, man hör snacket på stan och man märker att intresset ökar när vi till exempel har fått in utländska proffs.

Nu är inte Josephine Tegenfalk den enda med anknytning till Norran-området som spelar i Lindesberg. Där finns även Therese Granlund och Sara Forsberg, båda tidigare KFUM Skellefteå.

- Jättehärligt att man får höra lite norrländska, säger Josephine och skrattar.

- Therese har fått spela en del libero nu. Vi har lånat in en libero från Elverket, men hon blir inte spelklar förrän den 1 november. Sara gör jättebra insatser på träningen och hon kommer absolut att slåss om en plats när hon mer bekväm i spelet."

Skribent: Elin Ala




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till min blogg.