Självförtroende vs. Självkänsla.

Önskar du ibland att du skulle vilja ha mer självförtroende eller starkare självkänsla? Och våga ta för dig mer i livet?

Människor mer en god självbild lyckas oftast bättre i livet än de som inte har det.
Men vad beror det på?

◊ Självförtroende är vad du presterar utåt, som hur det går i skolan, jobbet, kompisarna.. Du vet själv vad du åstadkommit, vilket ökar eller minskar ditt självförtroende. Gör du saker du är väldigt nöjd med skapar det en viss status för dig själv vilket ökar ditt självförtroende.

◊ Självkänsla är en inre, undermedveten bedömning av dig själv. Självkänslan byggs endast upp när du är ärlig mot dig själv och dina känslor. Det betyder att om du gör det som du verkligen vill i ditt liv känner du dig tryggare och lyckligare.

Många människor har idag ett gott självförtroende men en dålig självkänsla, vilket innebär att de uppnår mycket framgång utåt, men inte på insidan. De personer kan vara riktigt olyckliga fast de ser ut som att de har allt.

Sen finns det de som har god självkänsla, men dåligt självförtroende. T ex en okänd konstnär eller en välgörenhetsmänniska som verkligen kämpar för fred på jorden som känner innerst inne att de gör rätt med sitt liv men inte får ut något budskap riktigt som gör att de aldrig får ett bra självförtroende

Bäst är det att ha en bra balans mellan självförtroende och självkänsla. Ett exempel på det kan vara en riktigt bra läkare, en elitidrottare, popstjärna m.m. De har lyckats bra utåt men har också en bra balans inom sig själv.
Men tänk på att en god självkänsla består medans ett bra självförtroende kommer och går, så viktigaste av allt är att vara sann mot dig själv!







Kommentarer
Postat av: INGELA TEGENFALK

DU ÄR RÄTT UTE GÄLLANDE SJÄLVKÄNSLA. TIPS DET ENDA SÄTTET DU VATTNAR DIN INRE SJÄLVKÄNSLA PÅ ( FALL INTE OMGIVNINGEN STÄNDIGT BERÖMMER DIG, VILKET INTE ÄR SÅ TROLIGT ATT DEM INTE JÄMT ORKAR O KAN SÅ PÅ RIKTIGT FINNS DET FAKTIST BARA ETT KNEP / VERKTYG FÖR ATT BEKRÄFTA DIG SJÄLV. SKRIV NER ALLT SOM DU ÖNSKAR VA O KÄNNA DIG SOM PÅ ETT PAPPER. LÄS SEN HÖGT FRÅN LAPPEN OCH SÄG ORDEN HÖGT RAKT IN I SPEGELN I DINA ÖGON. GENOM ÖGONEN STÄRKS SJÄLVKÄNSLAN- UPPREPA DETTA VARJE DAG I 3 VECKOR SÅ FÅR NI SE OCH KÄNNA ER PRECIS SÅ SOM PÅ LAPPEN. MAMMA

2009-10-07 @ 15:35:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till min blogg.