tonight is the nitght. Stadshotellet.


Volleyns elittjejer blir kockar för en kväll
 
Lindesbergs elitvolleytjejer ger sig in i restaurangbranschen – men bara för en kväll. Om knappt två veckor kommer laget nämligen att ta över köket på Lindesbergs Stadshotell och servera invånarna en alldeles egen helkväll.
-Tjejerna ser verkligen fram emot det här, det är en bra chans att komma vår publik närmare i en annan miljö än i sporthallen. Det här blir nog riktigt roligt, kommenterar sportchef Roger Larsson.
 
Tjejerna i Lindesberg Volley fortsätter att leverera, senast i helgen en promenadseger (3-0) mot Gislaved. Med tio matcher spelade, ligger Lindesberg nu på tredje plats i tabellen och har – enligt mångas bedömning – potential att vara med och fightas om ett SM-guld. Den bedömningen gör också klubbens sportchef Roger Larsson.
-Fortsätter laget att utvecklas som det gjort sedan elitpremiären, för fyra år sedan, är det bara en tidsfråga innan den ädlaste valören hamnar i Linde, menar han.
Premiäråret slutade på en nionde plats, nästa säsong slutade man sjua, året därpå slutade man fyra och nu ligger man alltså trea – med en match mindre spelad bör understrykas.

Publikmässigt har volleybollen fått ett rejält uppsving i Lindesberg – men man ligger ändå långt efter t ex handbollen. När man hade Lindeskolans idrottshall som hemmaplan, var genomsnittet 150 personer på läktaren. Den siffran har fördubblats sedan man började spela i Lindesberg Arena.
-Det är ändå ganska blygsamma siffror och vi tror att det finns betydligt fler intresserade där ute. Kanske att matchtiderna är lite fel. Delvis handlar det nog om att vi är en ganska liten förening, vi har inte lika många medlemmar som andra. Men jag tror att publiksiffran kommer att öka med tiden ändå, förklarar sportchefen.

I ett led att nå ut till folket, att få fler fans och för att träffa de ca 300 plikttrogna påhejare som huserar på läktaren varje match, har man nu knåpat ihop ett annorlunda och kul jippo som arrangeras på stadshotellet om knappt två veckor. Hela laget kommer då att byta ut matchtröjorna mot kockmössor för att ”serva in mål”. Lindesberg Volley kommer helt enkelt att ta över köket och ta emot beställningar från en förhoppningsvis bred ”publik”.
-Det blir en oförglömlig kväll. Jag gör det här dels för att det är en kul grej, men också för att lyfta fram det här otroligt duktiga laget. Tjejerna kommer att sköta både matlagningen och servering, allt under ledning av hotellets kökschef, säger hotellägaren Mats Barlow.
Mats är själv mycket sportintresserad och vet att många likasinnade kommer finna den här kvällen både intressant och kul.
-Matgästerna får chansen att komma tjejerna mycket närmare på det här viset, jämfört med hur det är på en match. Det tror jag kommer att uppskattas, för tjejerna kommer att ta sig tid och prata med gästerna när de serveras maten, berättar Barlow.

Lindesberg Volleys sportchef ser en tydlig koppling mellan situationen på spelplanen och hur det är i ett restaurangkök: Man är ett team som arbetar tillsammans.
-Alla har sina positioner och arbetar som ett lag, poängterar han.
Så vad skulle sportchefen själv vilja beställa av sitt formstarka lag?
-Min personliga favorit är raggmunk med stekt fläsk och lingonsylt. Jag vet dock inte om jag får chansen att äta det den här kvällen, skrattar Roger Larsson.


www.lindenytt.com




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Välkommen till min blogg.